Следвайте ни

Четете в „Марица“: Здравко Димитров привлече близо 300 млн. лева инвестиции 

viber icon

Здравко Димитров привлече близо 300 млн. лева инвестиции 

Без много шум и позиране в светлините на прожекторите новият кмет на Пловдив Здравко Димитров в първата година от мандата, повече от половината от която "ковидна", успя да осигури за града  близо 300 млн. лева инвестиции от  държавни, европейски и общински средства. От първия ден на  управлението градоначалникът заложи на приемствеността, надграждането  на вече свършеното,  тесните контакти с държавната власт, постоянния  диалог с професионалните гилдии  и граждани, изпълнението  на предизборните обещания, които доста управници забравят още в началото на мандата.   Междувременно кметът се сблъска  и с други непредвидени предизвикателства -„приятелския” огън от своите в ГЕРБ и  пандемията от  CОVID-19, вкарала  света в  дълбока криза. 

Кметът Здравко Димитров: Пловдив расте най-бързо като инвестиции и жители 

Карловските доктори се опънаха на Каназирева  

Медицинският съвет в карловската МБАЛ „Д-р Киро Попов“ заяви категорично мнение, че досегашният управител д-р Христо Пелев трябва да остане на поста си. Заседанието бе в понеделник, първия работен, след като в края на миналата седмица областният управител Дани Каназирева заяви, че в болницата има хаос и той е в резултат от управлението на д-р Пелев. Каназирева недвусмислено заяви, че иска той да бъде освободен. 

Водата на Брестовица е с неприемлив цвят, мирис и вкус 

Водата в чешмите на Брестовица е с неприемлив цвят, мирис и вкус. А в една от пробите е отчетено и наличие на манган над допустимите стойности. Това става ясно от изследванията, направени в частна лаборатория и по инициатива на жители на селото.

Бизнесменът Тунджай Гюлер:  Дисциплина, а не ковид пауза, за да не рухне икономиката 

"Локдаун" стана Дума на годината

Терминът за карантиниране - "локдаун" - беше избран за Дума на годината от престижния английски речник "Колинс", съобщи АП. През 2020 г. терминът е употребен над 250 хиляди пъти.

Край на войната в Карабах, бунт в Армения 

Армения, Азербайджан и Русия подписаха споразумение за прекратяване на военния конфликт заради спорния анклав Нагорни Карабах. Регионът е международно признат като азербайджански, но се управлява от етнически арменци от 1994 г. 

Московец празнува първа столетница

Баба Пенка Василева стана първата столетница в карловското село Московец. Близки и роднини на юбилярката й спретнаха скромно тържество. 

 

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (6)

Вадят му очите,вместо вежди да изпишат

Вадят му очите,вместо вежди да изпишат

10.11.2020 | 22:55

Стига сте го хвалили така нескопосано.Изборите бяха миналата година.Там ви разбирах,че трябваше да плюете Атанасов и хвалите Зико.какво да правиш,нареждане от Боко и пещерняците.Но сега да го хвалите след като година нищо не направи е нелепо.

Отговори
4 5
Дичо

Дичо

11.11.2020 | 06:13

Заглавието е смях.Слагачество голямо.

Отговори
1 2
Коко

Коко

11.11.2020 | 11:39

Ей, много злобни хора има!

Отговори
1 0
Психотерапевтите от Марица

Психотерапевтите от Марица

10.11.2020 | 22:37

Зикич, най-после доволен ли си така да ти се слагат.Мехлем за нежната ти душа .Така по-скоро ще оздравееш.

Отговори
5 2
Голямото надупване

Голямото надупване

10.11.2020 | 22:33

Марица изтрещяхте.Пещерняците ви излагат, като ви карат да пишете глипости.Никаква услуга така не вършите на зико.

Отговори
3 4
Мечтател

Мечтател

10.11.2020 | 22:03

Здравко премиер! Ми то за още три години ще докара в Пловдив, минимум още един милиард! И в края на мандата,вече ще имаме :монореал с въздушен градски транспорт от и за всички райони, от тепе в тепе ще имаме кабинкови лифтове, ще имаме десет кръстовища на две нива, ще имаме още три моста на Марица, южен, северен, източен и западен тангенгент, пробив на централна, сточна и гара филипово....? Чакай, че се събудих мокър от изпотяване!

Отговори
4 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?