Следвайте ни

Четете в Марица: Здравко Димитров поема хазната на червено

viber icon

Акценти в утрешния брой на в. Марица:

 

Уволниха школска шефка, дават я на прокурор


Директорката на ОУ „Пенчо Славейков” Екатерина Делинова е уволнена със заповед на началника на Регионалното управление на образованието Иванка Киркова. Основанията са финансови и административни нарушения, за които Киркова сезира прокуратурата.  

 


Благодарни пациенти ремонтират Инфекциозна клиника 

Жени, чиито деца са лекувани в Инфекциозна клиника в Пловдив, се заемат със задачата да намерят спонсори за ремонта на лечебното заведение. Както „Марица“ писа, състоянието на стаите в болницата е изключително тежко, а пари за ремонт няма. След грижите на лекарите за техните отрочета дамите решили да се погрижат за работното място на медиците и да направят по-приятен престоя на другите пациенти.

 


Три пъти обследвахме трафика за 8 години и пак тапи


През последните 8 години в Пловдив са проведени 3 обследвания на трафика, които струват на хазната близо 1 милион лева. Първото е направено в края на 2011 година, когато администрацията възлага обществена поръчка на стойност 150 хил. лева. Целта е да се състави Генерален план за организация на движението (ГПОД). Дълги години Пловдив няма подобна планировка и обследване на трафика в града, въпреки опитите на администрацията на Славчо Атанасов през 2007 и 2008 година. 

 


90 машини и 400 метачки в готовност да ринат снега

Деветдесет машини и над 400 метачки ще ринат снега, след като завали. "Техниката е в изправност", увери зам.-кметът по обществен ред и сигурност Йордан Ставрев, след като комисия от специалисти направи вчера технически преглед.

 

Здравко Димитров поема хазната на червено

В следващите 2 месеца най-важната задача за новия кмет Здравко Димитров и екипа му ще е да се състави бюджетът на Община Пловдив за следващата година. В него градоначалникът ще трябва да разпише приходите и едва тогава да реши как да ги харчи.  

Макрорамката на разходите се определя от сбора на собствените приходи, държавните трансфери и финансовите приходи (кредити и наличностите по сметките в началото на годината). Финансовите приходи могат да бъдат и с отрицателен знак и според прогнозите през 2020 година ще бъдем свидетели на този феномен.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?