3906

Четете в "Марица": Заведения дънят чалга след полунощ, 12 бона глоба не ги стряска   

Не пропускайте утре новия брой на "Марица". Ето и част от акцентите:

 

Държавата плаща 5200 евро обезщетение на Ральо Ралев

Държавата ще плати обезщетение от 5200 евро на арестувания през 2019 година за подкуп тогавашен кмет на пловдивския район "Северен" Ральо Ралев. Това реши на вчерашното си заседание правителството. Причината е, че бившият управник е спечелил дело срещу страната ни в Европейския съд по правата на човека в Страсбург.

 

Заведения дънят чалга след полунощ, 12 бона глоба не ги стряска   

С наближаването на лятото въздишаме с облекчение, че харчовете за топло спират, и отваряме широко прозорците. Радостта обаче е кратка за тези пловдивчани, които живеят близо до улици и булеварди, където вървят гонки с коли и мотори, или пък до заведения, чиито собственици си падат по гръмовна чалга.  

Всеки е в правото си да слуша каквато музика пожелае, но когато в късните вечерни часове и през нощта високите децибели отвън ти пукат тъпанчетата и ти късат нервите, както редовно се случва в съседство на тракийския ресторант „Каменград”  или кръчмите в "Капана", следва въпросът кои от многобройните държавни и общински органи на властта са длъжни да следят за обществения ред. 

 

Искат увеличение на парното в Пловдив с 13%

ЕВН Топлофикация иска увеличение с 13% на парното и топлата вода в Пловдив от 1 юли. Намерението се базира на оперативни разходи, отчитащи инфлационните индекси, ремонтна програма в размер на 1.3 милиона лева и най-важното - цената на природния газ, не само настоящата, а и прогнозната.

 

Мечка стресна планинари край хижа "Рай"

Мечка стресна планинари, тръгнали към хижа „Рай“ в Стара планина, в подножието на връх Ботев. Хората били на 50 метра от кафявата господарка на Балкана, когато я забелязали и заснели с телефоните. Животното било едро и ровило в корените на голям бук.

 

Над 12 000 деца у нас са без защита срещу морбили

Близо 12 500 деца са без защита срещу морбили, което се смята за едно от най-заразните заболявания. В момента случаите на дребна шарка, както е популярна тази инфекция, растат лавинообразно в Европа. Риск от епидемия има и у нас именно заради големия брой деца с нередовен имунизационен статус срещу морбили, съобщават от сайта на кампанията „Плюсмен“, инициирана от Министерството на здравеопазването.

Д-р Щонова стана Кралица на дансинга  

Пловдивчанката д-р Неделя Щонова е големият победител в новия сезон на шоуто Dancing Stars. Известната невроложка стана Кралица на дансинга благодарение на  страхотното си партньорство с танцовата си половинка Наско Месечков. Представянето им на сцената спечели най-голям зрителски вот и публиката ги награди с първото място. Успехът на специалистката по аналитична и когнитивна психотерапия дойде само 24 часа след като друг пловдивчанин - актьорът Владимир Зомбори, си тръгна с нова кола като победител в р​иалитито "Като две капки вода". 

Оцени новината

Оцени новината
1/5 от 3 оценки
1/5 от 3 оценки

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?