2374

Четете в "Марица": Затворник осъди тъмницата, било му тясно в килията

За да започне денят на майстора с настроение, доверете се отново на вестник "Марица". Ще прочетете интересни и любопитни четива - ето и някои от акцентите:

Бизнесът ще спасява здравеопазването в Пловдив

Пловдив има шанс да се сдобие с нова инфекциозна болница, която да обслужва пациенти от цяла Южна България. Сдружение „Бизнесът за Пловдив“ вече е разработило идеен проект за лечебно заведение, който вече беше представен на областния управител Ангел Стоев.

Настаняват 16-а РИК в сградата на Общинския съвет

Настаняването на двете районни избирателни комисии - 16-а и 17-а, за Пловдив-град и областта се оказа този път голям проблем преди вота на 2 октомври. Общината и областната администрация трескаво търсят подходящи помещения, след като Есенното изложение в Международния панаир отмени обичайния сценарий.

Тимчев най-заможен в местната власт, Титюков инвестира в солари

Зам.-кметът по екология и здравеопазване Анести Тимчев е най-заможен сред колегите от висшите етажи на местната власт в Пловдив. Това става ясно от имотните декларации за 2021 г., публикувани на сайта на КПКОНПИ.

Затворник осъди тъмницата, било му тясно в килията

Пандизчия от Пловдивския затвор даде на съд тъмницата и поиска обезщетение от 10 бона заради некомфортния си престой в килията в рамките на 799 дни. Той направил дълъг списък с оплаквания и проблеми, които адвокатът му депозирал в исковата молба в съда. Затворникът не бил доволен от липсата на достатъчно жилищна площ и на вентилация, също от лошото състояние на тоалетните, които определя като "филм на ужасите". Имал право да се изкъпе 2 пъти в седмицата, като по това време работили само 3-4 душа и от тях бликала или вряла, или леденостудена вода.

Етнографският музей чака 16 месеца НИНКН да одобри ремонт

Етнографският музей в Пловдив чака вече година и близо 4 месеца проектът за реконструкция на втората му сграда на ул. „Съборна” 20 да бъде одобрен от Националния институт за недвижимо културно наследство (НИНКН). Бившият хостел бе дарен от Общината през февруари миналата година.

 

 

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Léa2022

Léa2022

12.08.2022 | 04:54

Търсите заем, за да подновите дейността си, или за реализиране на проект, или за закупуване на апартамент, превозно средство или нещо друго. Предоставям заеми от 3000 лв. до 500 000 лв. с лихва 2% на всеки, който може да изплати вярно заема. Давам кредит само на сериозни хора, които имат печеливши проекти. моля свържете се с мен на лични за повече информация: Émail : [email protected] Émail : [email protected]

Отговори
0 0
Minko GEIO

Minko GEIO

11.08.2022 | 23:09

da teebbaaa u geio

Отговори
0 1

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?