4232

Четете в "Марица": Затварят Бетонния мост за ремонт на 17 юни        

Акцентите в утрешния брой на в. "Марица":

 

Затварят Бетонния мост за ремонт на 17 юни                                               

Движението по Бетонния мост в Пловдив ще бъде спряно от 17 юни за реконструкция, която трябва да приключи за срок от шест месеца. От Община Пловдив официално са уведомили ръководството на Националната компания „Железопътна инфраструктура” (НКЖИ), ​че сл​ед 15 юни могат да затворят пътната връзка между районите „Централен” и „Южен”. Дните 15 и 16 юни се падат в събота и неделя, затова ориентировъчен старт на строителните работи ще бъде даден на 17-и.      

 

Офанзива в "Смирненски", за да пуснат "Модър - Царевец"                                

Невиждана офанзива се вихри на ул. „Царевец” и кръстовището с бул. „Хаджи Димитър”, установи екипът на „Марица”. Багери, камиони, валяци и работници на две фирми окупираха възловата пътна връзка в квартал "Христо Смирненски"  до новия подлез „Модър ​- Царевец” с намерението да пуснат движението до 10 юни. Срокът е определен от възложителите на обекта - Община Пловдив и държавното дружество ВиК. 

 

Акад. Георги Марков, историк: Фердинанд прави от вилает европейска държава, но не заслужава прошка за краха във войните                                       

Заслугите му за модернизацията на България не могат да се отрекат, страната ни преживява икономически, политически и културен възход; Това е последната воля на цар Фердинанд: "Желая да бъда погребан на българска земя!"

 

Пловдив задмина София по построени нови баровски жилища                                                        

Пловдив вече е първи в страната по брой изградени нови големи къщи и апартаменти. През третото тримесечие на годината в града под тепетата са въведени в експлоатация 67 жилища с 5 и повече стаи, което праща на второ място София (63 жилища), сочат данните на Националния статистически институт.

 

Родители окупираха училище заради уволнен учител                                                                            

Родители не отидоха навреме на работа, младежи станаха в 7 часа сутринта, за да разпъват транспаранти, а малките ученици от ОУ ​"Петър Берон​"  ​"накацаха" по оградата на школото, за да поздравят вече бившия си учител по физическо възпитание Любомир Ушеров. Мирният протест в защита на уволнения преподавател започна вчера в 8 сутринта и продължи почти два часа.  Хората събираха и подписка за връщане на работа на освободения учител, като до вчера имаше над 80 подписа.

 

Чепеларе посреща туристите с нова екопътека           

нова и атрактивна екопътека посреща туристите това лято Чепеларе. Туристическият маршрут „Пещерната лаборатория, старата граница, пещера "Топчето", пилон "Рожен", изворите на река Чепеларска“ е реализиран по идея и от Марин Господинов - директор на Музея на Родопския карст в града. Трасето е финансирано по Програмата за развитие на туризма на общината за 2024 г., съобщи Анелия Пискова от местната управа.

 

Вирусът на наплясканата буза пали нова епидемия                                 

Вирусна инфекция, наричана „петата болест“, се разпространява все повече в Европа, засягайки предимно деца. Случаите са се увеличили значително в страни като Германия, Дания, Франция, Нидерландия, Ирландия и Норвегия, съобщават от Европейския център за превенция и контрол на заболяванията (ECDC).

Оцени новината

Оцени новината
2.3/5 от 3 оценки
2.3/5 от 3 оценки

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?