4020

Четете в „Марица“: Затварят Бетонния мост за 6 месеца след изборите

Предизборните страсти около кандидат-кметската кампания се нажежават. Горещи са
обаче и всички останали новини, които може да прочетете в новия брой на вестник „Марица“. Ето и част от акцентите:

Затварят Бетонния мост за 6 месеца след изборите

Бетонният мост в Пловдив ще бъде затворен за шест месеца за реконструкция,  след като приключат строително-монтажните работи по пробива на бул. „Христо Ботев”. Това съобщи за "Марица" вчера инж. Иван Бакалски, ръководител на проекта за реконструкцията на Жп  възел Пловдив на Националната компания „Железопътна инфраструктура” .

Общият водомер в блока пали съседски войни

Да спориш с монополист, е трудно, изисква енергия, време и пари за експертизи, проверки, та дори и адвокатски хонорари. По-лошото  обаче е, че дори и потребителят да спечели конкретната битка, няма да се променят кой знае колко неща. Просто защото монополистът затова е монополист, защото няма с кой да го смениш. В момента така е с енергийните дружества, които обслужват домакинствата, така е и с ВиК фирмите, които обслужват конкретен географски район.

Отвориха част от бул. "Дунав", маркировката ще чака

Част от бул. „Дунав”, чийто ремонт изтормози хората, е отворена за движение. Двете платна в участъка между колелото с Брезовско шосе и ул. „Васил Левски” най-после са асфалтирани, но хоризонтална маркировка все още няма. Строители обясняват, че трябва да изсъхне, за да не почернее.

Търсят нов шеф на строителния контрол в Пловдив

Инж. Мария Дончева сдаде поста на началник на Регионалната дирекция за национален строителен контрол в Пловдив.  Първоначално се появи версия, че тя е била уволнена заради разногласия с настоящото ръководство на ДНСК.

Спортен клуб се готви за протест, отказват им зала

Пловдивският спортен клуб „Ера” се готви за ефективен протест пред сградата на Общината, защото не могат да влязат в залата, за която има решение на Общинския съвет. На заседанието си на 7 септември местният парламент предостави на танцьорите от „Ера” зала на ул. „Чернишевски” 9 .

Над 1000 пловдивчани си биха новата ковид ваксина за седмица

С наближаването на зимата страхът от ковид расте, а с това и броят на желаещите да се имунизират. Само за седмица над хиляда души в Пловдив вече си поставиха новата ваксина, която действа срещу последните варианти на COVID-19. Първите имунизации бяха направени на 27 септември, а оттогава пред кабинета в РЗИ има опашка още преди отварянето му.

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 1 оценки
5/5 от 1 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
4 коментара
ГЕРБЕР

ГЕРБЕР

05.10.2023 | 11:02

Подготвили сме много по-големи изпитания от затварянето на Бетонния. Гласувайте за нас. Случихме се на народ.

Отговори
0 0
Защо гб затварят

Защо гб затварят

05.10.2023 | 01:58

Пробива ...

Отговори
3 1
Защо гб затварят

Защо гб затварят

05.10.2023 | 01:56

Първа по Централна гара не е готов и пуснат

Отговори
3 0
ytuytu

ytuytu

04.10.2023 | 22:36

Това е по-добро от всяка виагра. Съветвам всеки да го опита поне веднъж в живота си - ще подобри сексуалния ви живот многократно, прочетете го сами------ https://urlis.net/biocom

Отговори
1 3

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?

Към анкетата