46

Четете в "Марица": Защо и как държавата ще дялка бизнеса с данък свръхпечалба

В новия брой на вестник "Марица" можете да прочетете тези и много други интересни авторски теми и разработки:

Нападнаха с камъни топадвоката Стефан Левашки
Нервак нападна известния пловдивски адвокат Стефан Левашки, докато разхожда кучето си. Грозните сцени се разиграли около 6.30 часа в неделя сутринта. Всичко изглеждало нормално, докато не се появил агресивният тип, който нападнал Левашки.

Пробивът под гарата стигна до бул. „Васил Априлов”
Градинката на колелото срещу Централна гара заприлича на разорана целина, след като строителите от фирма „Трейс Груп Холд” започнаха да изграждат пробива от северната страна на жп ареала. Зеленото островче е превърнато в строителна площадка, на която оцеляха само пет дървета, останалите са отрязани.

Колежа възкръсна след 10 години. Супер! А къде са институциите
Поредният пример за незачитане на законите, в случая Законът за устройство на територията,  е вълнуващото иначе събитие в събота на стадион "Христо Ботев" в Пловдив. Над 3000 души се събраха, за да отбележат възкръсването на Колежа след 10 години.  Дотук добре. Какво обаче пише в ЗУТ за подобни действия на строителни обекти, какъвто всъщност все още е Колежа?

Губещи държавни фирми и растящата администрация товарят бюджета – интервю с анализатора Милен Керемедчиев

Ахарон Кочиян от Пловдив е най-добрият млад монтьор
Пловдивски ученици са сред най-добрите млади готвачи,  сервитьори, монтьори и водачи на превозно средство измежду възпитаниците на професионалните гимназии у нас. Възпитаници на ПГТСТ "Гоце Делчев" се класираха на първо място във всички категории на регионалното състезание, в което премериха сили 13 гимназии по транспорт от 5 области.

Защо и как държавата ще дялка бизнеса с данък свръхпечалба
Финансовият апокалипсис на държавата се отлага, стана ясно по-малко от 24 часа след като заплахата беше обявена като съвсем реална. Състоянието на държавата е стабилно, но ако разходната част продължава със същия темп, това би било заплаха за влизането на България в еврозоната, изпадането в прекомерен бюджетен дефицит, влошаване на кредитния рейтинг и повишаване на цената на дълговото финансиране. И не на последно място - социалните плащания биха могли да бъдат затруднени. 

16 красавици влизат в битката за "Царица на розата"
С небивал наплив от хубавици, желаещи да сложат короната на "Царица на розата", стартира поредното издание на конкурса. 34 девойки се явиха на кастинга, създавайки доста приятни главоболия и терзания на журито. Класирани са общо 16, които ще спорят за титлата.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
<button>o_o</button>

<button>o_o</button>

20.03.2023 | 02:16

<img src="https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/6/64/Barnevelder_Cock.png/240px-Barnevelder_Cock.png">

Отговори
0 0

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?