Следвайте ни

Четете в "Марица": Започва битка за нови 20 млн. по Водния цикъл

viber icon

В новия брой на вестник "Марица", който ще излезе утре, 12 февруари, можете да прочетете тези и много други интересни авторски теми и разработки: 

 

Презастрояване или безобразно застрояване


Пловдив е много специфичен град в своята география. Цялата територия е 104 кв. км, но реално използваемата площ е около 55 кв. км. Хълмовете, река Марица, Гребният канал и площите от Натура 2000 са защитени територии. Те са над 35 кв. км. Малкото земеделски земи постепенно се превръщат в строителни площадки, но и те са зависими от липсата на подземна и наземна инфраструктура. По жители на един квадратен километър сме достигнали и дори надминали повечето градове в Европа. В тази малка площ обаче продължават да се строят бетонни  мастодонти.

Затварят ул. "Царевец" заради пробива към "Модър"  

                                          
Движението по ул. „Царевец“ - в участъка от бул. „Хаджи Димитър“ до ул. „София“ - се спира изцяло от 15 февруари (понеделник) до 31 декември. От фирма "Драгиев и ко", на която е възложен договор за строеж на подлез "Модър - Царевец",  започват строително-монтажните работи  по подземните комуникации от страната на район "Западен".

 

Започва битка за нови 20 млн. по Водния цикъл              

                            
Строителният бизнес трескаво подготвя оферти за реконструкцията на бул. "Дунав", която включва  подмяна на магистрален водопровод със сградни отклонения и канализация. Тръбите ще се сменят  от кръстовището с  бул. ”Васил Априлов” по цялата "Дунав" и Брезовско шосе до  пресечката с новия бул. "Северен".

Бойкот на антигенните тестове на учениците    

                                                        
Само 16% от родителите на ученици в Пловдивска област са съгласни децата им да бъдат изследвани с бърз тест за ковид.  В допитването, инициирано от МОН, са се включили 75 на сто от родителите. В цялата страна отговор са дали 76,67% от семействата на ученици, като съгласие дават само 14,65%.

Победителка във военния трибой възхити ген. Матеев    

                          
Младши сержант Лидия Петкова събра най-много похвали по време на церемонията за награждаване на най-добрите военни спортисти за 2020 г., която се проведе в щаба на Бригадата за специални операции на пл. "Съединение" в Пловдив вчера. Дамата под пагон спечели първо място на първото състезание за жени по военен трибой.

С дронове и изкуствен интелект намаляват пестицидите и повишават добивите


Аграрният университет в Пловдив ще търси начини за прилагане на дигитални инструменти и подходи за намаляване на употребата на пестициди и торове, като в същото време се повишават добивите на производителите. Това ще става чрез употребата на дронове, изкуствен интелект, сателитни изображения, бази данни с отворен достъп, а точно как могат те да са в услуга на производителите, е предмет на стартиращата тази година програма „Интелигентно растениевъдство“.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?