Следвайте ни

Четете в „Марица“: Задължения за милиони сменят собствениците си под носа на НАП

viber icon

В утрешния брой на вестник "Марица" можете да прочетете тези и много други интересни теми и разработки:

Страх от фестивална зараза тресе Пловдив

Развлекателните фестивали с хиляди посетители, музика и пиене на бира, които започват да се провеждат един след друг в Пловдив, разпалиха страховете на хората, че заразата от COVID-19 може да се разрази отново, при това в невиждани мащаби. Безразсъдно е да се разрешават безконтролни масови събирания, макар и на открито, заради опасност от нова вълна на коронавируса, пишат до редакцията ни читатели на "Марица". 

Възстановяват стария ресторант на Сахат тепе

Кафе със сладко от смокини, както го е описал навремето Никола Алваджиев в "Пловдивски хроники", ще ни сервират на Сахат тепе, ако се намери инвеститор да възстанови емблематичната стара кръчма. Предложението е на кмета на район "Централен" Георги Стаменов.

Задължения за милиони сменят собствениците си под носа на НАП

Порочната практика с прехвърлянето на закъсали фирми, с която бюджетът се ощетява със стотици милиони всяка година, се вихри у нас второ десетилетие. Схемата отново е на дневен ред около кризата с коронавируса, която изправи пред стената много предприемачи. 

Кметът да разплете мистерията с пловдивските  павета

Председателят на общинските съветници от „Съюз за Пловдив“ Евелин Парасков  предлага на кмета Здравко Димитров да развенчае мистерията около паветата, свалени от десетки пловдивски улици и булеварди. В официалното си питане Парасков иска новото ръководство на града да направи пълна ревизия, за да се отговори най-после на въпроси, които от доста време вълнуват гражданите.

Гергов сгъна на 4 опонентите си в БСП – Пловдив

Досегашният областен лидер на БСП Георги Гергов  е новият председател на градската структура на БСП в Пловдив. Той победи с разлика 4:1 основния си опонент Иван Петков - Бебето. Първоначално за председателския пост имаше 7 кандидати, но на тайното гласуване се явиха само четирима. 

Частен имот, придобит при Чомаковите заменки, се превърна в свърталище на клошари

Пловдивска фирма „Хрима поли” ООД, пазарувала на килограм общински имоти по време заменките от последните месеци на кмета Иван Чомаков, е изоставила на произвола на съдбата къщата ул. „Св. Наум”  3. Дворът в кв. "Мараша" се е превърнал в джунгла, съборетината е завзета от бездомници и наркомани.

Затворените кариери над Белащица напират да работят

Двете кариери над Белащица, които бяха затворени от зам.-министъра на енергетиката Жечо Станков през февруари, обжалват спирането на дейността им. От "Холсим кариерни материали Пловдив" обжалват пред Пловдивския административен съд мълчалив отказ на министъра на енергетиката за подновяване на договор за предоставяне на концесия. "Европейски пътища" АД пък са подали жалба срещу акт, който е на министъра на енергетиката от 27 февруари 2019.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?