Следвайте ни

Четете в "Марица": Забогатяхме с по 27 лева през 2018-а

viber icon

Забогатяхме с по 27 лева през 2018-а   


Линията на бедност в област Пловдив се е увеличила с 27 лв. През 2018 г. е била 369 лв., а през 2017 г. - 342 лв. Жените в региона са по-бедни от мъжете, като доходите им са средно с 20.2% по-ниски, сочат данни на Националния статистически институт.  


С риза секънд хенд, но в BMW 


Първата верига за дрехи втора употреба, която влезе в Пловдив преди повече от 15 години, продаде бизнеса си. На двата първи етажа в Рилон център, на мястото на „Dress you“ (бившата "Ла фиеста") вече е настанен нов бранд. „Dress you“ остава само във виртуалното пространство с онлайн магазин. На по-късен етап ще бъде открит нов, физически обект, който ще е аутлет за известни марки.


Надзорникът на зоопарка остана без кадри


Зоологическата градина продължава да стои под ключ в очакване на строителите. Чакаме надзорната фирма да подпише акт 11, с което строителството да продължи, обясни  кметът Иван Тотев. Всички останали инстанции са парафирали документа, само надзорът се бави. 


Над 4000 участници в народния събор на "Лаута"


Над 4000  участници са изявили желание да веселят публиката с песни, танци и музика на народния събор в "Тракия", който ще се провежда на 11 и 12 май  в парк „Лаута“.  "Фестивалът се провежда за четвърти път, мащабът на събитието се разширява всяка година и затова изграждаме нова трета сцена", съобщи районният кмет Костадин Димитров.


Атанас Илков, директор на полицията в Пловдив: 


"Инцидентът в Куклен не трябва да се интерпретира като етническо напрежение, защото такова няма."


Правят мини конна база за хора с увреждания 


Само за 6 дни бригада от 15 американци заедно с наши доброволци ще построят мини конна база с манеж, боксове за животните и малък зоокът. В нея ще се предлага хипотерапия - занимания с коне за хора с увреждания. Иновативната социална услуга, каквато към момента няма никъде в България, ще стартира до седмица и ще бъде открита на честване за патронния празник на Комплекса за социални услуги „Св. Георги” на 7 май. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?