Следвайте ни

Четете в "Марица": Забърдо бори коронавируса с греяна ракия

viber icon

26 000  гледаха първия онлайн урок от къщи  

26 000 души са гледали първия урок от инициативата  „Учим онл@йн с учител“ на Издателска група „Просвета“. Акцията представлява излъчване онлайн на серия видео уроци по български и математика за седмокласници, които по този начин  да не пропускат материал заради извънредната грипна ваканция и да не изостанат с подготовката си за националните външни оценявания.

Училищата онлайн, пенсионерите под ключ вкъщи

В Пловдив още няма заразен от коронавирус, но градската управа е готова със спешни мерки, стана ясно след заседанието на общинския кризисен щаб. Акцентите са насочени към децата и възрастните хора. Ако в града се появи COVID -19, има готовност да се организират дистанционни обучения за учениците от всички класове, обяви зам.-кметът по образованието Стефан Стоянов.

Бизнесът иска 5 месеца да не плаща осигуровки

Туристическият бизнес официално поиска рамо от държавата в битката с коронавируса. Работодателите настояват да им се опростят поне за 5 месеца плащанията на социалните осигуровки на служителите. Заради паниката покрай коронавируса оборотите в структуроопределящия бранш падат главоломно, отменят се предстоящи резервации и това ни поставя в невъзможност да функционираме, посочват от Българската асоциация на хотелиерите и ресторантьорите.

Забърдо бори коронавируса с греяна ракия с билки и мед

Забърдо ще бори коронавируса с греяна ракия с билки и мед. По стара традиция на 14 март, когато се отбелязва Стара Марта, кукери гонят злото от селото. Забърдо чества празника  независимо дали се пада работен или почивен ден. Тази година той е в събота.

Училищата си купуват сами дезинфектанти  

Учебните заведения са приканени от Регионалното управление по образование да подадат заявка за необходимите им дезинфектанти, с които да обработват сградите в условията на мерките срещу разпространяването на коронавируса. Училищата обаче ще плащат препаратите от своите делегирани бюджети. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?