4232

Четете в "Марица": За 25 минути с рейс от "Кючука" до Панаира

Посрещнете седмицата с най-новия брой на в. "Марица". Бъдете винаги в крак със случващото се!

 

Колелото на Гарата се отпушва през август

Движението по кръговото кръстовище срещу Централна гара ще бъде възстановено в края на август, обещават от НКЖИ. Държавната компания изгражда подлеза между бул. "Васил Априлов" и "Македония" като част от проекта за модернизация на жп възел Пловдив. 

 

За 25 минути с рейс от "Кючука" до Панаира 

Противно на прогнозите, затварянето на Бетонния мост не предизвика големи драми в трафика между районите „Южен“ и „Централен”. Основните причини са лятната ваканция на учениците и отпускарският сезон, чието начало съвпадна с реконструкцията на една от основните пътни връзки в Пловдив. И сега, заобикаляйки директното трасе от бул. „Македония” към „Христо Ботев”, се редим на светофарите, но изчакваме най-много един-два сигнала. 


Пълна лудница с извънградските рейсове

Пълна лудница настана за пътниците, които разчитат на извънградските рейсове, тръгващи от Пловдив. Да разбереш кой докъде вози, е истинско тото вече няколко дни. До хаоса се стигна заради смяна на превозвачите по няколко линии. Маршрутите за София, Карлово, Старосел, Панагюрище, Златосел и Розовец се изпълняваха до 18 юни от фирма „Хеброс бус” на Веселин Дошков като спешна мярка, възложена от Община Пловдив до провеждането на конкурса. Временните договори изтекоха и администрацията трябваше експресно - за два-три дни, да подписва нови, пак до конкурса, но със срок един месец - толкова е отпуснал на местната власт областният управител инж. Илия Зюмбилев.

Радев е неразривно свързан с БСП, той е нашият президент - интервю с Иван Таков, председател на групата на местна коалиция "БСП за България" в Столичния общински съвет

Започват важни ремонти по родопските пътища

Започна дългоочакваният ремонт на първите три срутища по пътя Смолян-Девин, видя репортер на "Марица". "За тях има издадено разрешително за строеж. И по другите пропаднали участъци по пътя Смолян-Девин, включително и към село Триград, предстои да стартират укрепителни дейности. Общо 12 участъка ще бъдат ремонтирани. Всеки ден сме се борили за тези участъци - и в АПИ, и с постоянни разговори с ръководството на Областно пътно управление-Смолян. Предстои да стартира и обходът на Рудозем", каза областният управител на Смолян Захари Сираков.

Гоним Европа по цени, потреблението се свива

Актуалните данни на Евростат за изминалата година показват, че средните цени на стоките и услугите в България вече достигат рекордните 60% от средноевропейските равнища, което води до свиване на потреблението. 

Крейг Бейли свири джаз под звездите

Крейг Бейли - дясната ръка на легендарния Рей Чарлз, идва във Вила Алма в Старосел. На 4 юли т. г. се очаква едно незабравимо музикално събитие - бутиковият концерт „Ray On My Mind”, или "Джаз под звездите".

Оцени новината

Оцени новината
2.8/5 от 4 оценки
2.8/5 от 4 оценки

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?