Следвайте ни

Четете в Марица: Всяко второ дете без такса в забавачката

viber icon

Вижте какво може да прочетете в утрешния брой на вестник "Марица":

 

Всяко второ дете без такса в забавачката


Около половината от децата, които посещават детска градина, ще бъдат освободени от такса. Облекчението е за семейства с ниски доходи и многодетни. Те влизат в сила още през март, когато се събират дължимите суми за февруари.


Строят стотици нови жилища в "Южен" без инфраструктура


Най-малко 500 апартамента ще бъдат въведени скоро в експлоатация в жилищния комплекс „Южен”, след като приключи бумът на строителството в частните имоти.  Остарялата инфраструктура обаче изобщо не е пригодена за нормалното обслужване на новите мастодонти, които никнат като гъби на бул. „Александър Стамболийски”.

 

Стела от Техническия с важно откритие за двигателя на електромобила

Третокурсничка от филиала на Техническия университет в Пловдив е носител на награда и стипендия от фондация "Еврика" за 2019 г. Научният принос на Стела Стойкова е свързан с генетиката и двигателите на електрическите автомобили.

 

Вкарват в детските градини специалист за децата със СОП 

Общината ще финансира разкриване на нови щатове за специалисти, които да работят с деца със специални образователни потребности в пловдивските забавачки. Местната власт предвижда средства за това перо да бъдат заложени в бюджета за 2021 г. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?