1553

Четете в "Марица": Всички с пенсии под 520 лева ощетени при 21,6% скок                    

Не е ясно дали пенсиите ще изпреварят инфлацията, но вестник "Марица" както винаги изпреварва с една обиколка конкурентите. Ще се убедите от акцентите на новия брой:

 

Всички с пенсии под 520 лева ощетени при 21,6% скок                    

Разлика от цели 17 лева при минималната пенсия се получава между двете най-обсъждани формули за увеличение на доходите, които все още се обсъждат от управляващата коалиция. Първият вариант предвижда 10% скок от 1 юли и запазване на ковид добавката от 60 лева за всички, която вече ще се води инфлационна. Вторият вариант е вдигане на пенсиите с 21,6% за всички, но и край на бонуса, въведен заради пандемията. „В Русия има много повече неонацисти, отколкото в Украйна“

 

В Русия има много повече неонацисти, отколкото в Украйна

твърди проф. Антоний Тодоров в интервю за „Марица“:

 

Пак протест и блокада срещу застрояването в "Южен"                                                       
Жители на "Южен" в Пловдив излизат на пореден протест срещу застрояването в района. Той е планиран за 18 часа днес пред сградата на районното кметство. Костадин Язов недоумява защо будните граждани се събират пред районното кметство, след като разрешителните за високите сгради се издават от голямата община

 

Бизнесменът Тасо обикаля Пловдив с луксозни коли и ескорт                 
Пловдивският бизнесмен Анастасиос Симилидис-Тасо е засечен да обикаля града с луксозни коли и ескорт. Бдителни граждани сигнализираха до "Марица", че са забелязали кипъреца да шофира, и се чудят защо не е зад решетките.

 

Няма случаи на опасния хепатит сред децата в Пловдив                
Няма случаи на новия мистериозен остър хепатит в Пловдивско. Това каза за "Марица" директорът на Регионалната здравна инспекция в града под тепетата д-р Сийка Димчева. Тя настоя, че повод за паника няма. 

 

Депутат сформира екип за привличане на инвеститори                                          
За първи път област има екип за привличане на инвестиции в страната. Това заяви на брифинг в Смолян депутатът от „Продължаваме промяната“ Михал Камбарев. Той  представи идеята, по която е работил в коалицията в последните месеци.

 

Розопроизводството трябва да стане стратегически сектор за България                       
Розопроизводството да стане стратегически сектор за България, апелираха розопроизводители и розопреработватели  на работна среща в Стрелча, проведена преди броени дни. Те настояват държавата да вземе спешно решение за това преди старта на кампанията по прибиране и преработка на розовия цвят.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?