Следвайте ни

Четете в "Марица": Всеки втори в Пловдив е срещнал коронавируса

viber icon

"Марица" идва и утре с убийствен брой! Интересните материали се редуват като немски атаки към вратата на Португалия. Повдигаме завесата само с някои акцентите:

 

Художник си прибра картините с полиция

 

Скандал с участието на полиция и следовател се разрази преди дни в пловдивска галерия. Художникът Христо Бозуков, който откри на 27 май самостоятелна изложба „Je T’aime, бе Майна!“ в артпространството „Via Artis“ на ул. „Славянска“, решава да я прекрати преждевременно.

Причината - галеристите не се отнасяли с достатъчна сериозност към творчеството му, излагали картини на друг художник редом с неговите работи и организирали частни партита в галерията, докато трае събитието.

 

Всеки втори в Пловдив е срещнал коронавируса

 

Почти всеки втори пловдивчанин, или по точно 44% от жителите под тепетата, вече са имали среща с коронавируса. Това сочат данните от предоставено на Здравното министерство национално проучване, направено от една от големите частни лаборатории "Цибалаб". Става въпрос за случайна извадка на 2600 проби за антитела от 38 населени места в страната.

 

Индийският щам може да зарази отново преболедувалите

 

– интервю с инфекциониста проф. Марияна Стойчева-Въртигова

 

Пием напудрено прясно мляко 

Голяма част от прясното мляко за пиене, което се предлага в търговската мрежа, няма чистотата и качествата на издоеното, тъй като е смесено с т. нар. млечна пудра, позната като сухо мляко. Това бе констатирано при тест, извършен наскоро от Асоциация "Активни потребители". 

 

Нелегални химикали и фуражни добавки убиват пчелите

 

– интервю със светилото Илиян Гечев, д.в.м.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Къ щяло И аз

Къ щяло И аз

21.06.2021 | 21:02

И я съм от вторите Срещнахме се запознахме се И знаете ли ко ми вика Ни бой съ мой човек Я съм оня ГРИП същия само дека чифутската пасмина ми тури ново име Мамицата им да разкатая И шъ Дето плашат и младо и старо с мен сал за едните сребърници А ние с тебе се познаваме от дълги години От най ранна детска възраст те посещавам Ти мъ гониш ама пак аз идвам всяка зима да помързелувам в чуждо тяло Ко дъ правя вирусче съм Не съм пойна птичка Та тъй съ запознахме стари познати Щото чифутската мода така повелявала и настоявала Старо Грипче с ново име Туря ме му и парите почват да текат Като чифутските им партизански имена Людмила става Люси Петър става Пепи Борислав става Боби А то същите гов ...на чифутски

Отговори
1 1
Откритието

Откритието

21.06.2021 | 23:25

Не е кой знае какво. Още от самото начало доц. Мангъров си го казваше. Но не преувеличаваше, защото не е уптребявал думи като"Яко ще се мре".

Отговори
2 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?