Следвайте ни

Четете в "Марица": Всеки седми лев борч за вода в България - към ВиК-Пловдив

viber icon

В новия брой на вестник "Марица", който ще излезе утре, 16 януари, можете да прочетете интересни теми и задълбочени разработки, важни за Пловдив. Ето част от тях:

1. Всеки седми лев борч за вода в България - към ВиК-Пловдив

ВиК-Пловдив е рекордьор по несъбрани пари за вода в страната. Дружеството има да събира над 18 милиона лева и няма план как да ограничи борчовете на клиентите си, показва справка от края на миналата година, с която „Марица“ разполага. Задълженията за питейна вода в цялата страна са 117 млн. лева, оповести миналата седмица зам.-министърът на МРРБ Николай Нанков. Това показва, че всеки седми лев борч за вода в България е към ВиК-Пловдив.  

2. Човек отвън, Ревизор(о), може да реформира затлачената система

Интервю с изпълнителния директор на „Галъп Интернешънъл“ Първан Симеонов 

3. Частници надуват лекарствата, защото имат болници и складове

Интервю с управителя на Онкодиспасера в Пловдив д-р Парашкев Цветков

4. По 38 служители на месец се жалват от началника

Само за единадесет месеца през 2019-а в Инспекцията по труда са получени 416 сигнала за нарушения на трудовото законодателство, а пловдивските работодатели са олекнали с 450 700 лв. През 2018 г. наложените глоби са надхвърляли половин милион и са били с 234 300 лв. повече в сравнение с миналата година. Причината за разликата е, че тогава голяма шивашка фирма от региона изпадна в неплатежоспособност, което доведе до множество актове за неизплатени възнаграждения и неизпълнени предписания.

5. Каним българи от Украйна и Молдова на работа в Пловдив

Общината стартира програма за привличане на служители от чужбина за нуждите на пловдивския бизнес. 

Кампаниите ще бъдат в две направления - връщане на етнически българи, главно от Украйна и Молдова, и на такива, които следват или работят зад граница, но имат желание да се завърнат в родината. Това разказа за „Марица“ зам.-кметът по „Образование и бизнес развитие“ Стефан Стоянов.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?