1939
Следвайте ни

Четете в "Марица": Вярвам в учителите, те няма да саботират новите мерки! Говори министър Николай Денков

viber icon

В новия брой на "Марица" ви очакват много интересни разработки, статии и интервюта! НЕ го пропускайте!

Преминаването по Рогошко шосе с автомобил е като руска рулетка. Не знаеш ще излезеш ли жив, а колата ти невредима, оплакаха се пред "Марица" шофьори, пътуващи редовно по трасето

След последните валежи дупките по отсечката от близо 3 км са зейнали още по-дълбоки и режещи. На места те са толкова много, че вече е невъзможно да ги заобиколиш или избегнеш, без да хлътнеш в някоя. "Не искам да рискувам повече живота на децата ми и затова заедно с други пътуващи по тази отсечка спонтанно решихме да вземем нещата в свои ръце", разказа пред "Марица" Александър Георгиев. Той  създаде Фейсбук група, която носи името на призива им - "Рогошко шосе - незабавен основен ремонт!"

Общината има проект, но не може да извади 16 млн. лева

Ремонтът на Рогошко шосе няма да започне скоро. Това може да се случи най-рано след една година, при положение че  ако сега се осигурят 15-16 млн. лева, което е в сферата на  приказките от 1001 нощ.  Според разчетите на Община Пловдив тази прогнозна сума е необходима за булеварда.

Според Закона за устройство на територията за старта на строително-монтажните работи трябва да са изпълнени три важни условия -  да има одобрен проект с количествено-стойностна сметка, да е избрана фирма и да е осигурено финансиране.

Местната власт има желание хората да пътуват по читав булевард, но няма готовност с нито едно от основните изисквания, без които няма как да започне реконструкцията.

 Проф. Николай Денков: Вярвам в учителите, те няма да саботират новите мерки!

Ако тестовете с малките ученици тръгнат добре, ще продължим поетапно от V до VII клас. Който е съгласен да бъде тестван, той е добре дошъл в училище. Дано родителите осъзнаят, че трябва да влязат в този режим. Той се използва от много страни на Запад. Съответно децата ще се върнат по безопасен за тях начин.

Вярвам в българските учители, че ще се включат в този процес, както го правят навсякъде в Европа. Няма как да имам присъствено обучение, без да осигурим безопасна среда.

Дори да сте преболедували, не значи, че не трябва да се ваксинирате. Напротив! Това заяви за „Марица“ образователният министър проф. Николай Денков след брифинг със здравния министър д-р Стойчо Кацаров за ситуацията с ковид мерките.

Телефонни измамници подлудиха клиенти на големи банки

Телефонни измамници атакуват две от големите банки по едно и също време. По добре отработена схема те изискват чувствителни данни от клиенти на Банка ДСК и на ОББ. 

Измамниците най-често уверяват хората, че имат информация за неоторизиран достъп до сметките им през електронно или мобилно банкиране, посочват от ОББ. Услужливо предлагат различни решения – например изискват потвърждение на несъществуващи трансакции.

Крайната цел е в състояние на тревога, хората сами да им споделят потребителски имена, пароли за достъп, верификационни кодове. 

 

 

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

Горазд

Горазд

26.10.2021 | 02:37

Днес починалите са 243ма. Спомням си времето когато спрях да гледам шоуто на Слави. Беше преди повече от 17 години. Помня тогава Слави почети се беше разревал, че видите ли как се обезлюдявали селата и как на политиците не им пукало и ала бала. Е днес, само днес едно средно село беше вкарано в гроба заради лъжливата антиваксърска политика на вече политикът Слави Трифонов! Е Слави, къде си сега да рониш сълзи за обезлюдяването? Явно кисалата ти физиономия преди 17 години а и сега изобщо не е била заради обезлюдяването а за .... пари.

Отговори
5 3
Ivan zavet80g albe11g.,

Ivan zavet80g albe11g.,

25.10.2021 | 22:50

Davaiiii11g areee sfqqt.,⛲⛪️⛲⛲️️️️️️

Отговори
1 3
Той се използва от много страни на Запад

Той се използва от много страни на Запад

25.10.2021 | 21:26

галфон ние не искаме да сме като на запад ...овце ,,,,ваксинирай ми на мен половия член !

Отговори
6 1
Виц

Виц

25.10.2021 | 21:21

-Да ходя на дебати ли? -Е,бати! Рече Мунчо и продължи на лоста да се клати ….

Отговори
6 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?