1939

Четете в "Марица": Войната ще завърши с руски коридор до Крим - говори Александър Александров от ИТН

"Марица" ви предлага изключително качествен брой на първи април. Акцентите ще ви убедят, че трябва да го купите:

Изненада! Наш адвокат отказа министерско кресло

Да откажеш пост във властта е почти чудо по родните ширини. Назначението на бившия шеф на пловдивските адвокати Иван Демерджиев за заместник-министър в МВР обаче се оказа първоаприлска новина. Вчера самият юрист обяви, че няма да заема позицията. Заповедта на премиера Кирил Петков, с която Демерджиев става заместник на вътрешния министър Бойко Рашков беше огласена официално от Министерски съвет на 22 март. 

Най-много се лъже на сватба, след лов и преди избори   

За 1 април събрахме лъжите, които пловдивчани чуват най-често в предизборно време, а ще са актуални и догодина, когато пак ще гласуваме за кмет:  

Реформираме администрацията и въвеждаме обслужване на едно гише 
2. Строим Околовръстното шосе
3. Пловдив ще има удобен градски транспорт
3. Пловдив ще има удобен градски транспорт
3. Пловдив ще има удобен градски транспорт
Това са част от нереализираните обещания на местните политици. 

Топ 6 на безсмислените инвестиции в Пловдив

Лесно се хвърлят пари на вятъра, когато този, който ги харчи, не се е изпотил за тях. В Пловдив от години сме свидетели на скъпи и спорни инвестиции с обществени средства, от които после няма никакъв ефект.   

Многофункционална зала "Колодрума" - 51 млн. 
7 години след откриването си залата все още не може да се изпълни с живот.

Транспортният проект  -  44 млн. 
Единствената полза от него на практика са Центърът за управление на трафика и велоалеите, повечето от които вече са тотално амортизирани и плачат за ремонт.

"Розовият мрамор" на площада 12 млн. 
Днес по нищо не личи, че централният площад, в който са вложени над 12 млн. лева, е ремонтиран само преди 2 години. Настилката от "розов мрамор" и "черен гранит" се захаби изключително бързо.

Пловдивчани искат зелен град и бързи булеварди с кръстовища на две нива

Пловдивчани искат повече зелени площи, нови транспортни връзки и ясна визия какъв ще бъде Пловдив след 10 години. Това стана ясно от първото обществено обсъждане на Плана за интегрирано развитие на община Пловдив (ПИРО), който ще обхване периода до 2030 година. 

Кметът Здравко Димитров припомни четирите основни акцента в плана - водоснабдяването на града от каскада „Въча”, изграждане на градска железница, разширението и завършването на околовръстното шосе и развитието на зелената система. За тези проекти има ресурс в европейски и национални програми. 

Предложените проекти са базирани на стария ОУП, призна главният архитект Димитър Ахрянов. В документа няма ясна визия какъв Пловдив ще имаме след 10 години.

Магазин в парка на "Столипиново" разбуни махалата

Превръщането на част от парка в сърцето на „Столипиново“ в търговска площ разбуни местните. В миналото петното дълго време бе пазар, но още преди години Общината го превърна в зелена площ, място за отдих, игра и фитнес.  Наскоро обаче част от терена, който е бил зелена площадка със съоръжения за деца, е залят с бетон.  В квартала се говори, че е взет от местен големец с бизнес с метали, който после го е продал, като за сделката се спряга петцифрена сума.

Ще подадем сигнал в прокуратурата да провери как е взето петното, от кого и на кого е дадено, заканва се един от недоволните. 

Районният кмет Иван Стоянов обаче е категоричен, че не е сменяно предназначението на терена - той никога не е бил зелена площ, а е отреден за битови услуги, търговия и занаяти.

Зам.-министър подкара яхта на сухо

Луксозна яхта "подкара"  заместник-министърът на земеделието Стефан Бурджев, след като откри в сряда изложението "Природа, лов, риболов" в Панаирното градче. По време на обиколката той се впечатли от един от луксозните модели моторни лодки, експонирани в палата №3, и се качи да разгледа управлението и дизайна на водното возило.

Представител на фирмата производител от Полша обясни, че с яхтата може да се влиза в дълбоки морски води и през лятото, и през зимата. Лодката струва 53 900 лв.

Горски правят суджук и шпек от як

Няколко вида дивечови колбаси собствено производство предлага в 3-та палата на панаира ловно стопанство „Витиня“. Хладилната витрина на горските е заредена с пастърма и суджук от благороден елен, смесен дивечов шпеков салам, както и шпек от тибетски як. Килограмът на пастърмата е 66 лв., а парче от близо 200 г струва 12. Суджукът от як е с цена 45 лв./кг.

Александър Александров, депутат от ИТН: Войната ще завърши с руски коридор до Крим

Ще има руски коридор до Крим. Руската федерация няма да отстъпи. Какво точно цели, предстои да видим. Има предварително съгласие по отношение на неутралитет на Украйна, затова казвам, че започват да се приближават нещата към примирие, но бавно. Това заяви за „Марица“ депутатът от ИТН Александър Александров, зам.-председател на Комисията по отбрана в НС.  

Битките вече се решават от информацията. Няма пряка опасност за България, напълно защитени сме като член на НАТО, заяви Александров. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
4 коментара
Zверствата на агреZорите в Мариупол

Zверствата на агреZорите в Мариупол

01.04.2022 | 07:07

Zверствата на агреZорите в Мариупол https://www.youtube.com/watch?v=3PNi_x8uMEc Хубаво гледайте! И разпространявайте! Това по нашите "свободни" медии НЯМА да го видите, никога!

Отговори
2 0
Честит 1-ви април!

Честит 1-ви април!

01.04.2022 | 06:56

- Ало, Банката ли е, какъв е курсът на рублата? - За продава или за купува? - За да се посмея!

Отговори
2 0
Какво НАТО ще ни защитава какви 5 лв

Какво НАТО ще ни защитава какви 5 лв

01.04.2022 | 01:21

Боже каква заблудена нация от кой очакват да ни защитава.

Отговори
3 2
Leks

Leks

31.03.2022 | 22:22

0879103606 звънете и питайте кога ще прави лес*b¤ ор [email protected]

Отговори
0 4

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?