71

Четете в „Марица“: Войната с президента ще скъси живота на кабинета

Най-интересното от новия брой на "Марица".

Зацикли най-големият строеж в Пловдив    

Строежът на транспортния пробив под Централна гара, който трябва да свърже бул. „Васил Априлов” с „Македония”, е блокиран заради жалбата на концесионера Миролюб Столарски, собственик на фирма „Карат С”. Делото е насрочено на 5 май в Административен съд-Пловдив. 

Битка кой да яхне протеста срещу бетона в Кючука

Навалица от кандидати да оглавят бунта срещу застрояването в пловдивския квартал "Кючук Париж" обърка местните жители. Там преди няколко дни тръгна протест срещу поредния бетонов гигант на терена между няколко блока на ул. "Асен Христофоров".

НКЖИ не се отказва от естакада на бул. "Копривщица"

В изготвения идеен проект за междугарието Пловдив-Филипово се предвижда изграждане на железопътна естакада за безконфликтно пресичане на железопътната и пътната инфраструктура, за което е проведено обществено обсъждане, се казва в становище на НКЖИ по въпроси на „Марица“. 

 

Войната с президента ще скъси живота на кабинета – интервю със социолога Васил Тончев

 

Два блока на ул. "Богомил" в капан заради ремонти

Два жилищни блока - на ул. „Богомил” в кв. „Гладно поле”, се оказаха в капан заради ремонта, който наскоро започна в участъка от  кръстовището с ул. „Лев Толстой” в посока към бул. „Санкт Петербург” и МЕТРО. Улицата в тази отсечка е напълно затворена, защото е тясна и няма как да се разреши движение по една от двете ленти.

Учителки от соца помагат на украинските деца в клас

За 78 деца, които бягат от войната в Украйна, вече са изпратени насочващи писма да бъдат приети в училища и детски градини в Пловдивско. Още над 20 искания се обработват, а постоянно постъпват още.

Съдът поряза и Басейнова дирекция за една от кариерите в Белащица

Пловдивският административен съд остави без разглеждане частната жалба на Басейнова дирекция "Източнобеломорски район" срещу съдебно решение, с което Темида е отменила удължаването с 25 години на срока на концесията за една от кариерите над село Белащица.

Дават 3 млн. лв. помощи за пропаднали площи

Стартира прием на заявления по дълго чаканата мярка „Помощ за компенсиране на щетите по земеделските култури, причинени от неблагоприятни климатични условия, които могат да бъдат приравнени на природни бедствия“, настъпили през 2021 г. Документи се подават в областните дирекции на Държавен фонд „Земеделие“ до 20 май 2022 г. Утвърденият финансов ресурс по схемата е 3 млн. лв.  

Певица на Слави роди момиче на депутат от ИТН

Вокалистката на „Ку-Ку Бенд“ Лилия Стефанова и депутатът от ИТН Станислав Балабанов станаха родители. Новороденото момиченце ще носи името Зара.

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
зависимости

зависимости

03.05.2022 | 07:11

Оставка, на евро-соросоидното правителство! Не желаем да ни управляват зависими от чужди сили политици!

Отговори
1 0
Спокоен

Спокоен

02.05.2022 | 21:25

И обратното е вярно.

Отговори
3 1

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?