Следвайте ни

Четете в "Марица": Властта пипа меко за ковид, затварят училищата последни

viber icon

Ако тръгвате утре към морето, вземете на път новия брой на "Марица". Броят е идеалното четиво за плажа. И не само. Акцентите:

 

Властта пипа меко за ковид, училища и забавачки ще затворят последни

Служебното правителство обвини управлението на ГЕРБ, че водело хаотично битката със заразата, а въвеждането на мерките било като в играта "тука има-тука няма". Затова Здравното министерство пусна план за действие с 4 зони, където подробно е описано какво се прави при определен брой заболели на 100 000 население. Мерките в него обаче се оказаха само препоръчителни, а не задължителни.

 

Сметките на Общината пълни с пари, а капиталовата програма не помръдва

            
Администрацията вероятно къта милионите за месеците, в които няма да има достатъчно приходи. Заплатите за персонал достигнаха 71% от общите разходи - коментар на Александър Константинов, бивш зам.-кмет на Пловдив

 

Нашенци спасиха летния туристически сезон в Пловдив                         

Родните туристи се превръщат в гръбнака на местния бранш, показват актуалните данни за броя на реализираните нощувки в Пловдив през юни. Общо 86 400 нощувки са реализирани под тепетата през шестия месец на годината. От тях едва 12 100 са от чужденци, докато над 74 000 са от родни туристи. 

 

Ученически пособия поскъпнаха с 15%            

Около 10-15% са поскъпнали ученическите стоки в сравнение с миналата година, отчитат търговците на книжните борси. Някои от тях са побързали да заредят тетрадките в аванс, за да хванат старите цени. При тях все още могат да се намерят от най-евтините, които са с тазгодишните дизайни, но на старите цени - от 25 ст. за 20 листа вестикарска хартия за първолачетата нагоре.

 

Миряни преспаха за здраве пред Бачковската Богородица            

Богородица лекува дори и най-страшните болести и помага при безпаричие. Това  твърдяха миряните, които вчера се стекоха в Бачковския манастир, за да почетат Божията майка на един от най-големите християнски празници Голяма Богородица. Те пристигнаха  от близо и далеч - едни дойдоха от Асеновград и Пловдив, а други бяха пропътували над 200 километра.

 

Депутат брани водата на Хасково от драстично поскъпване                                              

Писмо с настояване за ново общо събрание на ВиК Асоциацията е изпратила депутатът Катя Панева до областния управител на Хасково Минко Ангелов и 11-те кметове на общините членове. Народната представителка от Демократична България - Обединение, препоръчва на новото общо събрание членовете да дадат конкретни препоръки към бизнес плана на ВиК ЕООД - Хасково.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

333

333

16.08.2021 | 11:21

Герберасткия в-к Марица трябва да се забрани!!!

Отговори
1 0
Насила ще ваксинират

Насила ще ваксинират

15.08.2021 | 22:55

Ще задължат всичи да се ваксинират и децата. Нищо меко няма да има. Не лъжете!

Отговори
2 2
Магарица

Магарица

15.08.2021 | 22:07

Властта не трябва да пипа нищо, ако искаме да оцелее. Ако имате истински журналисти започнете с неудобни въпроси към политиците и лекарите, не взимате страна. След време, кьорфишека с Нещото ще се махне. Не могат вечно да лъжат. Да се убиват бизнеси и хора, борба с вирус ли е?

Отговори
6 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?