1939

Четете в "Марица": Висим 10 минути повече на бензиностанцията заради отстъпката

На страниците на съботния брой на в. "Марица" отново ще намерите всички актуални новини и теми, които Ви вълнуват - не го изпускайте. Ето и част от акцентите за утре:  

 

ДБ се натиска за третия мандат, предлага министри експерти

Офанзива да получи от президента третия мандат поде "Демократическа България" още преди Асен Василев да обяви, че "Продължаваме промяната" няма да предлага втори свой кабинет. 

„ДБ е готова да предприеме опит за съставяне на правителство.  Имаме различни сценарии за управление на България, но не е сега моментът те да бъдат обявявани", заяви съпредседателят на коалицията Христо Иванов. И изрази готовност за участие в консултации за съставяне на кабинет.

 

Милен Керемедчиев, анализатор: Чака ни дълга война в Украйна и бясно превъоръжаване след нея

Хем даваме през посредници оръжие на Украйна, хем не сме сред големите приятели на властите в Киев. Москва няма да закрие посолството си в София, защото има големи интереси у нас. В последния момент взехме правилно решение по македонския въпрос, прехвърляйки на съседите  топката. Ако преди 18 г. не бяхме влезли в НАТО, сега можеше да ни сполети съдбата на Украйна, коментира за „Марица” Милен Керемедчиев.

 

Висим 10 минути повече на бензиностанцията заради отстъпката

Лудо обикаляне за евтино гориво чака пловдивските шофьори. За днес е предвиден стартът на дългочаканата антикризисна мярка по бензиностанциите, а именно - 25 стотинки отстъпка от цената на литър бензин А95, дизел, газ и метан.

 

Светлин Иванов-Лаубер - пътешественик по наследство. СЪБОТЕН ГОСТ на „Марица”:  Номадът, който обиколи Земята девет пъти

Той е актьор по образование, свири на фагот от дете и е поет по душа. Красотата му често го вкарва в обектива на световни фотографи, а сърцето му иска да „види” света. Целия свят. Затова избира живота на номад. Днес е в Бразилия, утре - не се знае къде. Защото има очи за чудесата на света, който ни заобикаля. И любопитството да ги открива и описва с красивото си перо. Така се раждат неговите неподражаеми истории, които „улавят“ приключенията на един непоправим пътешественик.

 

Светозара няма Фейсбук, но впечатли с разказ за Холокоста

Ученичката от Хуманитарната гимназия взе трето място на престижен международен конкурс. „Странно усещане, вместо на обичайното място за писане у дома седнах по турски на най-малката масичка с лист хартия и химикалка. Писах пет часа, които обаче усетих като пет минути, и сутринта представих ръкописа на семейството си", спомня си момичето.

 

Инж. Димитър Куманов: Пешеходният мост може да пострада, ако го превърнем в „Капана Фест“

Искам само да предупредя, че всяко решение, в което не участват специалисти, може да създаде риск за сигурността на моста. Ако си играем на уникални атракции в стил „Капана Фест“, може да свършим твърде зле. А иначе, когато изграждаш едноетажна конструкция върху 200 метра дълъг и 16 метра широк мост, той неизбежно може да заприлича на влак. Даже според мен провокацията с цветовете е търсен ефект. Това се среща често в архитектурата, казва в интервю за „Марица” инж. Димитър Куманов.

 

Доцент Веселин Кантарджиев: Пазете детето на плажа, изгарянето увеличава риска от рак на кожата

Слънцето има както своите позитиви върху кожата и общото ни състояние, така и негативи. Има страшно много проучвания в тази насока, но основните фактори за нежелани последици са генетична предиспозиция, фототипът кожа, възрастта, хроничната слънчева експозиция и/или изгарянията в детска възраст. С времето кожата ни се променя и ставаме все по-предразположени към кожни заболявания (фотодерматити, меланомни и немеланомни кожни тумори).

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?