Следвайте ни

Четете в „Марица“: ВиК иска 3,60 лв. за кубик вода през 2026-а

viber icon

Най-интересното от утрешния брой на "Марица".

Градушката обрули шофьорите с по 40 лева на дупка    
Зачестилите градушки в последните дни удариха лошо по джоба повечето шофьори. Тези, които са си спестили застраховка "Каско", сега ще трябва  да се бръкнат, за да поправят ламарините по возилата си. Сервизите пък имат твърди тарифи за надупчените от парчетата лед возила. 

Черни пътища, прах и кал в "Беломорски" и "Остромила"
Жителите на "Беломорски" и "Остромила" със собствени средства се опитват да изградят инфраструктурата, за да имат вода, канал, ток и поне някакъв начин за преминаване. За 30-те години на демокрацията в тези два квартала, наречени VIP, са построени цифром и словом две нови главни улици с асфалт и подземни комуникации. 

ВиК иска 3,60 лв. за кубик вода през 2026-а
Цената на водата за битовите потребители ще достигне 3,60 лв./куб. м с ДДС  през 2026 г., ако от КЕВР одобрят предложеното от ВиК-Пловдив увеличение в петгодишния план. Увеличението е обвързано с инвестициите, които водният оператор трябва да извърши, за да подобри качеството на услугата и да намали загубите във водопроводната мрежа.

Шпионските скандали не са в интерес на България – интервю с Н. Пр. Елеонора Митрофанова, посланик на Руската федерация у нас 

Вече изграждат стените на подлеза "Модър - Царевец"
На ул. „Царевец“ вече са изградени шлицови стени към жп линията, а в началото на тази седмица започват да се строят на ул. „Модър“. Те се правят с цел да се укрепи конструкцията на подлеза. Дълбочината им е оразмерена между 4 и 20 метра в зависимост от нивото на двете улици при слизане в подземния тунел под железницата.

Издирват 280 седмокласници да подадат документи за гимназия
Най-малко 280 седмокласници ще бъдат издирени поименно, за да бъдат уговаряни родителите им да попадат документи за гимназия. По данни на Регионалното управление на образованието от общо 5852 завършващи основно образование в Пловдивска област на националното външно оценяване по български език и литература не са се явили 238, а по математика - 278 ученици.

Най-скъпата хотелска стая в Пловдив гони 500 лева
Най-скъпата хотелска нощувка за двама в Пловдив възлиза на 483 лева. Срещу тази сума наемате апартамент с площ 40 квадрата в сърцето на Стария град с двойно легло king size и получавате обилна закуска плюс безплатен паркинг. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Не  е  лоша  идея

Не е лоша идея

27.06.2021 | 23:43

Но ще се повиши ли качеството на водата. Твърда е водата в Пловдив и съдържа и манган. Това всеки може да види когато сменя тръбите в банята. Разрез на една тръба показва с просто око гледано колко отлагания има и сечението и е силно намалено. И това е и за топлите и за студените тръби. В София не е така.

Отговори
2 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?