2374

Четете в „Марица“: Великденската трапеза в Пловдив гълта повече от 140 лева

На Велики петък броят на "Марица" ще бъде още по-интересен. В него ще намерите всичко, което Ви е нужно, за да бъдете информирани. Ето и част от акцентите:

Екоминистърът дръпна шалтера на ТЕЦ "Марица 3"
Димитровградската ТЕЦ "Марица 3" бе спряна принудително. Областният управител на Хасково отиде до централата с полиция и с шефката на РИОСВ Наталия Пачеманова, за да връчат заповедта на министъра на околната среда и водите Борислав Сандов.

Великденската трапеза в Пловдив гълта повече от 140 лева
Стандартната великденска трапеза - нито бедна, нито обилна, тази година ще ни излезе малко под 140 лева. Съпоставено с лани, трябва да се бръкнем с 33 лв. повече за същите продукти.

Вдигаме тавана на пенсиите, възможни са две актуализации – интервю с шефа на социалната комисия в НС Искрен Арабаджиев

Смирете се, защото Титаник е в нас и ние сме в Титаник
Човечеството гледа като български министър на културата след тежък работен ден, прави си селфита и се самоубеждава, че е безсмъртно – коментар на Красимир Димовски

Шофьорът убиец от Анево остава на свобода, селото се вдига на бунт
Поредният абсурд! Така почернените родители на 2-годишната Цветозара от Анево коментираха решението на апелативните съдии в Пловдив, които потвърдиха мярката "подписка" на Денчо Денчев. 72-годишният шофьор помете с колата си малкото момиче и нейната баба на 13 април, докато пресичат улица. При удара Цветозара издъхна на място.

От пиле мляко има на Великденския базар до Централна поща
Една от емблемите на Пловдив през последните няколко години - базар „Капана”, се завърна по случай Великденските празници. До 25 април площадът пред Централна поща отново се превърна в истинско фестивално градче, приютило над 80 творци, занаятчии и артисти, които показват произведенията си.

Поповица и Голям чардак готови за борба срещу градушките
Стартира активният сезон за борба с градушките. Ракети ще се изстрелват над територия от около 22 млн. дка в областите Пловдив, Пазарджик, Стара Загора, Хасково, Сливен, Видин, Монтана, Враца и Плевен.

Сионий Велички, игумен на Бачковския манастир "Свето Успение Богородично": Възкресение е повод за духовно тържество

Робърт и Иван приютиха над 30 бежанци от Украйна
Над 30 бежанци от Украйна намериха подслон в къща за гости на ул. „Св. св. Кирил и Методий“ в Пловдив.  Сред тях има един-единствен младеж - Сергей, който е на 17 г. и вече тренира футбол в Пловдив с екипа на „Ботев“.  Всички те още си спомнят ужаса от падащите над главите им бомби, тътена от взривяващи се жилищни сгради. Надяват се войната да свърши скоро и да се приберат у дома.

Кирил Петков и Линда стягат бронзова сватба
Премиерът Кирил Петков и съпругата му Линда се стягат да празнуват бронзова сватба. Двамата са сключили брак преди 22 години във Ванкувър, Канада. На 29 април 2000 година те си казали заветното "да" на брега на океана, където живеели по това време.

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?