Следвайте ни

Четете в "Марица: Проверяват за злоупотреби производителите на картофи

viber icon

До 24 лева такса за теглене на пари от лична сметка

Банковите такси за най-популярните услуги поскъпнаха драстично. Става въпрос за откриване, поддържане  и закриване на обикновени разплащателни сметки, теглене на каса и от депозитни сметки и др. Тарифите на повечето банки са променени в края месец май, а клиентите се оказаха неприятно изненадани от факта. По правило финансовите институции уведомяват за предстоящите промени на сайтовете си и на табла в банковите салони. Не са пипнати засега само таксите за телене от банкомат.

Голямата Базилика минава под шапката на "Старинен Пловдив"

Епископската Базилика минава под шапката на Общинския институт "Старинен Пловдив" и ще се управлява от доц. Елена Кантарджиева. Тя и в момента отговаря за реставрирането и експонирането на уникалните раннохристиянски мозайки. При стартирането на проекта бившият кмет на Пловдив Иван Тотев твърдеше, че мениджирането на Базиликата ще се поеме от спонсора "Америка за България", откъдето щели да лобират за включването на мозайките в списъка на ЮНЕСКО със световното културно наследство. Днес обаче такава възможност не се коментира. 

Проверяват за злоупотреби производителите на картофи

Стартираха пълни проверки на картофопроизводителите, участвали в държавната помощ за теления червей. Ще се проверяват документите за разходи за растителна защита, които Държавен фонд "Земеделие" изплаща на 100% при пръскане с определени препарати. Инспекцията е рутинна и се прави срещу злоупотреби. Финансовият ресурс за 2020 г. по мярката е в размер на 1,8 млн. лева.  

През 2019 г. най-големите разминавания на площи са установени в областите Пловдив, Хасково, Плевен и Благоевград.  В Пловдивско най-честите нарушения бяха при доматите, картофите и пипера.

 

 

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?