Следвайте ни

Четете в "Марица": Възраждат Нимфеума на Бунарджика

viber icon

В новия брой на вестник „Марица” може да прочетете следните интересни теми и разработки:

Скобите оцеляха

Платеното паркиране в жилищните комплекси в Пловдив се запазва, а Общината спешно ще пренаписва наредбата. Наредбата за престой и паркиране, приета с решение на Общинския съвет през 2017 г., бе отменена преди няколко дни като незаконосъобразна с решение на Върховния административен съд.

Рейсовете на протест с табели

Превозвачите, които обслужват 29-те автобусни линии в Пловдив, няма да спират днес автобусите от 9 до 11 часа, както бяха предупредили в Общината. Транспортният бранш протестира срещу нелоялната конкуренция на фирмите от сивия сектор и тъй наречените споделени пътувания.   Собствениците на транспортните фирми се отказаха от ефективните действия в Пловдив след разговори с представителите на Общината. Те се включват в националната акция  с трикольори и табелки с надпис "Протест", окачени на автобусите.

Напрежение в детските градини преди повторното затваряне

Намерението за затваряне на детски гради и ясли предизвика тревога и негодувание сред родителите, а безпокои и педагозите. Най-тежка е ситуацията на работещите семейства без помощ от дядовци и баби. Те няма на кого да оставят хлапетата при повторно затваряне на учебните заведения, а през трите месеца в този режим през пролетта са изчерпали отпуските.

Успехът е в добрия екип и лоялното партньорство – интервю с инж. Мирослав Илиев , носител на строителния Оскар „Златен отвес" за 2020 г.

Възраждат Нимфеума на Бунарджика

Пловдивчанката арх. Гергана Спасова-Иванова спечели първа награда в конкурс за опазване на
архитектурното наследство. Проектът - “Светилище на нимфите в Пловдив” е фаворитът на журито по време на Шестата национална изложба-конкурс за дипломни работи на студенти по архитектура и в магистърски програми по опазване на архитектурното наследство на тема “Опазване на архитектурното наследство.

С 25% поскъпва такса „смет“ във Велинград

Увеличение на такса „смет“ с 25 на сто гласи Община Велинград от 2021 г., като мотивът са повишените разходи за дейностите по отпадъците. Предстои обществено обсъждане на темата, а до 14 декември ще се приемат становища и възражения.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?