Следвайте ни

Четете в „Марица“: Вълна от магазини и заведения "на тезгяха"

viber icon

Ето най-интересното от новия брой на в. "Марица":

Пускат кръчмите от 1 април, те се опъват 

Ресторантите могат да отворят отново с маси на открито от 1 април, но повечето не смятат да го направят. Това стана ясно при обявеното поредно разхлабване на мерките срещу ковид пандемията. 

 

40 германски предприемачи питат за бизнес в Пловдив

40 представители на германския бизнес у нас се включиха в онлайн среща с кмета Здравко Димитров на тема „Пловдив – икономическо развитие и перспективи“. Тя бе организирана вчера от Германо-българската индустриално-търговска камара по инициатива на нейния председател д-р Митко Василев и представителя за Пловдив д-р Мариана Чолакова. 

Учителите не искат МОН да контролира служебните лаптопи

96% от учителите и директорите са против МОН да въвежда и контролира единни акаунти. Искат да имат избор при определяне на конкретните за образователната институция акаунт и платформа. 92% не са съгласни да бъдат изтрити старите им профили в собствените им училищни облачни пространства, за да преминат към единно на МОН.

Парите от таксата за строително разрешително отиват целево за инфраструктура

Общините, включително и Пловдив, не разполагат с толкова много средства, за да отговорят на големия строителен бум, въпреки усилията  да се регулира този процес. Така  зам.-кметът по строителство Пламен Райчев коментира липсата на пътната инфраструктура в  повечето от новоизградените комплекси в областния град. 

Вълна от магазини и заведения "на тезгяха"    

За разлика от жилищните имоти, търговските площи, пригодени за магазини и заведения преживяват истинска рецесия не само в Пловдив, но и в страната. В града под тепетата огромната част от търговските площи са ситуирани предимно в централната част или моловете. Емблематични магазини по Главната стоят без наематели с месеци - нещо, което допреди две години беше немислимо. Проверка на „Марица“ показа, че близо 20% от всички магазини в централната част на града са празни. 

Готови са новите сондажни кладенци на Брестовица

Новите дублиращи сондажни кладенци на Брестовица са готови. Те са изградени от водното дружество в максимално кратък срок. 

Бивши наши тенисисти превзеха нощния Дубай

Бивши пловдивски тенисисти окупираха най-желаната дестинация за отмора и бягство от пандемията - Дубай. Димитри Найденов, Стефани Андреева и Мария Атанасова се събраха на пъпа на райското кътче по приятен повод. Атанасова, която е наследница на ресторантьорска фамилия в града под тепетата, отбеляза рождения си ден. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

На тезгяха А кой ги тури там Защо За ко

На тезгяха А кой ги тури там Защо За ко

30.03.2021 | 21:48

И ся ко Един малък ама много малък чифут с едно малко ама много малко куфарче ще си купи около 100 заведения Това е принципа на пазарната икономика обаче по чифутски модел После избира чифута десет който стават за тази работа Другите ги затваря Нормалния човек се нуждае от заведение от среща с приятели Но има само десет и то с цени и условия като за Планетата Марс Чифута потрива ръце Само той е на пазара За простолюдието радост няма Няма биричка и ракийка със приятели Работа и у дома А у дома те чака закона на другия чифут Валерко Безграничния Шум Музика Сватби на открито Семейни събирания Селски събори Всичко под ножа чифутски Ааааааа за хотелите ли си говорехме За тях ще ви каже Вълчо Арабаджиев ако излезе от тюрмата как се дават и как се вземат Следете пътя на чудодейните сделки Сега са уж собственост на Маргините Дали А кой им носеше кафето на Маргините в СИК Една Тиква от Банкя За Маджо нищо не знам Абе що се потопи като Сом за плячка Цветелинка Бориславова Да не би да се изгуби нейде в имотите и тилилейски

Отговори
4 3

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?