Следвайте ни

Четете в "Марица": Ваксина по избор за Великден и Гергьовден

viber icon

В новия брой на вестник „Марица” може да прочетете следните интересни интервюта, теми и разработки:

 

1.   Строят второ ниво на  Бетонния мост. Националната компания "Железопътна инфраструктура" /НКЖИ/ ще представи решение за запазване на пътната връзка Бетонен мост, без да се бута съществуващото съоръжение. Бъдещето на пътната връзка се превърна в ябълка на раздора между Община Пловдив и НКЖИ заради недоволството сред гражданите. Първоначално част от проекта за модернизация на жп възел Пловдив, за който е осигурено европейско финансиране, предвиждаше Бетонният мост да бъде съборен, а връзката между центъра и район "Южен" да става с пробив под Централна гара.

 

2. Пловдивчани ще имат право да си изберат коя ваксина да им бъде поставена по време на празничните "зелените коридори", които ще бъдат активни от 30 април - Разпети петък до 9 май включително. Имунизации ще се правят с наличните в Пловдив дози на „АстраЗенека“ и „Пфайзер“. Ваксините от фармацевтичната компания "Модерна" са все още недостатъчно и те ще се използват само за втора игла. 

 

3. Слави бяга от отговорност, БСП ще вземе третия мандат. Това казва в интервю пред „Марица” проф. Мария Пиргова. Дали това е бягство от отговорност - така ще бъде разчетено от масовия избирател, защото има много проблеми, които хората мислят, че могат да се решат веднага.

 

4. Строителите най-после влязоха в Механото и започнаха работа едновременно на три фронта, след като стартът на ремонта с европейски средства се забави близо 3 години. Една бригада ще прави изолация на фасадата на физкултурния салон. Другата сменя елинсталацията на третия етаж. Трета сменя щранговете и ВиК инсталацията в мазето.

 

5. Производителите на плодове и зеленчуци полско и оранжерийно производство могат да се възползват от краткосрочни кредити за реколта 2021 г. Предвиденият финансов ресурс е в размер на 12 млн. лв. От тях 3 млн. лв. ще се разпределят в помощ на оранжерийното производство. Документи ще се приемат до 30 юни 2021 г. в областните центрове на ДФ "Земеделие".  

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?