4232

Четете в "Марица": Вадим лични карти с чип, който не работи

Вадим лични карти с чип, който не работи

Хубава работа, ама българска. Това се получи с личните карти от ново поколение, които започна да издава от вчера МВР. Те вече съдържат освен снимка и електронен носител със записани биометрични данни - пръстови отпечатъци от двете ръце. Основното, за което са предназначени новите документи и чипът в тях - да има удостоверение за електронна идентификация, обаче тепърва ще се въвежда.

За спасител е нужна нация, а ние сме раздробена общност . Това каза в интервю за "Марица" поетът и издател Румен Леонидов. Кой урок така и не научиха родните политици четете в утрешния брой на изданието. 

 

 

Нова кариера разбуни селата в Родопската яка 

Подписка срещу изграждането на кариера за добив на гнайс в Храбрино тръгва из селата на Родопската яка. Срещу инвестиционното намерение на "Еолит" ООД подписи вече се събират в магазините на село Марково. Готовност да подкрепят Храбрино са заявили кметове и жители на съседни села, както и пловдивският квартал Коматево.   

 

 

Прочистването на гардероба може да донесе пари 

При всяко прочистване на гардероба, прагматичните дами събират ненужните им дрехи. Ако са в добър вид, не ги носят до контейнерите за употребяван текстил, който се преработва, а печелят от тях чрез повторна продажба. Как може да си докарате някой лев от ненужните дрехи, четете в "Марица".

Оцени новината

Оцени новината
3.3/5 от 3 оценки
3.3/5 от 3 оценки

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?