Следвайте ни

Четете в "Марица": Успешни пловдивчанки влязоха в Бизнес лейди клуб

viber icon

Някои от по-интересните теми, които може да четете в утрешния брой на вестник "Марица":

В битката за по-чист въздух: Пловдив сменя кюмбето с климатик, печка на пелети, газ и парно

Най-предпочитаните алтернативи за подмяна на отоплението на твърдо гориво в домовете сред пловдивчани са климатикът и печката на пелети. Това сочат първите резултати от предпроектно проучване на еколозите от Община Пловдив, направено в периода април-ноември 2019 година. То е във връзка с проект за 13,8 млн. лева, които Община Пловдив трябва да усвои по ОП "Околна среда". Целта на европейската помощ е да намалим фините прахови частици, които са резултат от отоплението на твърдо гориво.  

Данните бяха изнесени от Василка Чопкова, директор на дирекция „Екология” към Община Пловдив, по време на дискусията  "За по-чист въздух в Пловдив и в затворени помещения", организирана от вестник "Марица" в хотел "Best Western Premier Plovdiv Hills". Тя бе осъществена в партньорство с EVN, "Атаро Клима" и "Филип Морис България".

 

Иван Тотев хвърли кърпата и в „Пловдив 2019“

Иван Тотев се оттегля като председател на Управителния съвет на ОФ "Пловдив 2019", научи „Марица“. Очаква се оставката на бившия кмет да бъде гласувана на сесията на Общинския съвет другата седмица. 

И до момента Тотев рядко се отбиваше на заседанията на УС на организацията, натоварена с провеждането на Европейска столица на културата 2019 и разпределяща многомилионния бюджет за културната програма.   

По устав ръководството на фондацията се състои от девет души, но през последните месеци те бяха с един по-малко.

 

Слави Георгиев, общински съветник: Фабриката на илюзии изправи Пловдив пред фалит

Ще водим политика за справедливост, за ясно поставяне на проблемите ипредлагане нарешения, както и досега. 

Градът загуби много, защото досегашната местна власт беше  концентрирала усилията си предимно върху лустросани проекти, които ставаха  по-лесно и галеха егото и самочувствието на пловдивчани, но не  решаваха сериозните проблеми. Напротив, проблемите се задълбочиха. След осемгодишно управление  нямаме нито един голям инфраструктурен обект,

който да е допринесъл за облекчаване на тежкия трафик. Банковият заем за 30 млн. лева отиде предимно за подмяна на настилката, ако не броим първия лот от бул. "Северен". Не успяхме да разширим нито един булевард, нито да изградим нови паркоместа, които да поемат увеличаващия се  поток от автомобили към Пловдив.

Това заяви Общинският съветник Слави Георгиев от листата на ВМРО и НФСБ.

 

Знатни родове с разкошни къщи украсяват "Г. М. Димитров"

Величествените старинни къщи на „Г. М. Димитров“ превръщат улицата в една от най-красивите под тепетата. Павираният път води началото си от гърба на хотел „Тримонциум“, а първата сграда на територията, която грабва окото, е домът на видния тракийски деятел Петър Коруев. Малко по-надолу пък е живял пловдивският юрист, дарител и общественик Недко Каблешков. Триетажната постройка с полукръгли тераси и заоблени прозорци е проектирана от известния архитект Александър Върбинов и е построена през далечната 1923 г. Почти всеки, който минава покрай нея, се зачита в мраморната плоча с портрета на Каблешков.

 

Успешни пловдивчанки влязоха в Бизнес лейди клуб

Дамите от бизнеса в Пловдив вече имат свой клуб. Миналата седмица в града под тепетата се учреди първият извънстоличен клон на Бизнес Лейди клуб, като за президент на организацията бе избрана Петрана Калинин, собственичка на ресторанти „Мавруда“.

Бизнес лейди клуб започва преди 9 години като невъзможна идея, основана от мъж, издател на бизнес издание - тогавашното „БГ Бизнес ревю“. 

 

Данък МПС в Свиленград скача с 20%  

Данъците върху колите и имоти за 2020 г. в Свиленград се увеличават, както и такста смет. Това става ясно от проектите за изменения на наредбите, публикувани на сайта на общината.

Таксата за битови отпадъци се  увеличава с 15%. Това важи за жилищни имоти, собственост на граждани, за предприятия, както и за цената на съдовете за изхвърляне на отпадъци, става ясно от проекта за изменение на наредбата за местните данъци и такси, публикувана на сайта на общината.  

 

Апаши свиха стотици метри кабели от стълбовете в  Калугерово

Нагли апаши са орязали и откраднали няколкостотин метра проводници от въздушната захранваща мрежа в село Калугерово. За проблема съобщиха от Информационния център в селото.

Засегнати са две големи улици, на едната от които около 25 домакинства са останали без ток до възстановяването на мрежата.

„Изрязани са проводниците на 6-7 междустълбия, поясни в отговор на наше запитване говорителят на ЕВН Крум Косев.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?