Следвайте ни

Четете в "Марица": Уроци по нета за учениците под карантина

viber icon

Уроци по нета за учениците под карантина

14 дни доброволна карантина и уроци вкъщи. Това очаква всички ученици, завърнали се от Италия, където пламна епидемия от коронавируса. Първи го изпитаха на свой гръб възпитаниците на Математическата гимназия в Пловдив, които си дойдоха след две седмици престой в Сицилия по програма „Еразъм”.

Болната в Инфекциозна не е заразена, тестват още трима

60-годишната жена, която заради притеснителни симптоми е настанена в Инфекциозна клиника в Пловдив, не е заразена с коронавирус. Това стана ясно след направения тест в София. Пациентката сама потърси лекарска помощ след екскурзия във Венеция, но вече е изписана. В клиниката обаче има приети двама мъже на 29 и 60 г. и жена на 60 г., току-що завърнали се от Италия

"Трейс груп" започва пробива под Централна гара

"Трейс груп", която е основен участник в консорциума "Проект Пловдив", ще изпълнява обществената поръчка за модернизацията на ЖП възел Пловдив. В проекта е включено и изграждането на автомобилния подлез под Централна гара, който ще свързва бул. "Васил Априлов" и "Македония".

Искат оставката на директора на ОУ "Петър Берон"

„Директорът на ОУ „Д-р Петър Берон” Стефан Кичуков е упражнявал натиск върху учители да подадат доброволно молба за напускане. Отдал е учителската стая под наем за зъболекарски кабинет. Има пропуски и в компетентностите по отношение на управлението - в школото се работи без писмени правила, а с устни заповеди, като това касае дори финансови въпроси”. Това твърдят от КТ „Подкрепа”.

Левче на час за престой на паркинга пред Колодрума

Срещу левче за час престой и 50 лева месечен абонамент вече може да се спира на паркинга пред спортната зала "Колодрума" на Асеновградско шосе. Паркирането е разрешено за граждани, съобщи вчера зам.-кметът Тодор Чонов. Досега близо 200 места, девет от които за хора с увреждания, се ползваха само по време на културните и спортните събития в залата. 

82 ромски къщи в Розино пред бутане 

Специално назначена общинска комисия влезе в ромската махала на Розино, експерти връчват констативните актове на собствениците на незаконни къщи  и постройки. Начело на екипа е  инж. Матю Писачев, началник на отдел „Устройствени схеми, регулация и контрол по строителството".

Луков се контузи в национала, аут е за Берое

Голям проблем изникна в Локомотив Пловдив преди гостуването на Берое в петък. Вратарят Мартин Луков се контузи на лагера на националния отбор няма да може да вземе участие в приятелския мач срещу Беларус. Луков беше освободен от подготвката на държавния ни тим. Тепърва предстоят прегледи, на които ще се установи колко тежка е травмата и колко време ще бъде извън терена 

 

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?