4232

Четете в "Марица": Ул. „Владая” като Бейрут заради проточилия се ремонт

Най-интересното от новия брой на "Марица":

 

Формулата на управление ще се запази и след ротацията, прогнозира политологът Геновева Петрова. Кой ще е факторът, който ще взриви управлението, четете в интервюто на вестник "Марица".

Толсистемата срещу скоростта - чудесна идея, ако не я побългарим    

Над 300 камери може да се включат в битката с джигитите по пътя. Те ще могат да мерят както средната скорост в дадена отсечка, така и моментната на автомобилите. Нищо сложно, тъй като го прилагат Сърбия, Турция и още куп европейски държави.

Анализът четете в утрешния брой на вестник "Марица"

 

Гневни читатели на "Марица": Ул. „Владая” като Бейрут заради проточилия се ремонт

Кошмар без край! Така пловдивчани, които живеят и работят на ул. „Владая” , описват състоянието на пътя заради основния ремонт, който се извършва по договор между Община Пловдив и фирма „Парсек Груп”. Улицата се намира в район „Източен”, а целта на реконструкцията е да се изгради удобна връзка от кръстовището с бул. „Шести септември” до „Марица –юг” през източната промишлена зона. 

 

Въвеждат стандарт за качество в образованието

От следващата учебна година се въвежда и стандарт за качество на обучението, разработен от 70 експерти - образователни, представители на  НПО, на социални партньори и на университети. 

„Това няма да е допълнителен административен контрол, а възможност за самооценка по критерии и показатели. В работата на работната група се очертаха няколко основни области - преподаване, управление, взаимодействие с общността и резултати. Конкретните показатели могат да бъдат подбрани от училището - в което е силно, да го развива. Където има дефицити, да ги компенсира“, обясни министърът. 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?