Следвайте ни

Четете в „Марица“: Украинци вадят моркови за по 2 евро на час в Първомай

viber icon

В новия брой на вестник „Марица” може да прочетете следните интересни теми, интервюта и разработки.

 

Украинци вадят моркови за по 2 евро на час в Първомай

 

Гладът за работна ръка е довел в Пловдив миналата година 306 работници от страни извън Евросъюза. Повечето от тях идват от Украйна, Молдова, Турция и Русия. На вносна работна ръка са разчитали и в оранжериите в Първомай, собственост на фирмата "Грийнс". Първоначално управителят на най-големия оранжeриен комплекс в Южна България Йордан Балабанов наел осем украинци, после дошли още седем техни сънародници.

 

Всеки шести на борсата е педагог или икономист

 

Всеки шести от Пловдивска област, който разчита на борсата, за да си намери работа, е завършил за педагог, икономист, правист или охранител. Това става ясно от данните на Агенцията по заетостта през последните 4 години. Тенденцията се запазва и в началото на 2020 г., като безработните преподаватели най-често са или начални педагози, или такива по чужди езици. Проблем с намирането на работа имат и ресурсните учители.

 

Дани Каназирева тръгна с високи обороти  

 

Впечатляваща енергия, способност да работи от ранни зори до късна вечер, а и в почивните дни, съпричастност с всеки проблем на хората и умение да води диалог демонстрира в първите си сто дни областният управител Дани Каназирева. За отрицателно време бившата общинска съветничка и лидер на "Съюз за Пловдив” успя да опровергае представите, че губернаторският пост е формална държавна служба.

 

Най-малките ябълки джуджета са в саксии

 

Декоративни мини ябълки, произведени в разсадник в Петрич, са хит сред посадъчния материал на "Агра 2020". Фиданките са облъчени с гама лъчи, а методът не позволява да нарастват повече от 1,5 метра и остават джуджета. Могат да се отглеждат както в големи саксии, така и да се засадят директно в градината на постоянно място.

 

Осъдиха кмет за шофиране пиян

 

Кметският наместник на рудоземското село Бърчево Карамфил Сираков е осъден на 6 месеца условно за шофиране след употреба на алкохол.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?