Следвайте ни

Четете в "Марица": Удължават живота на 330 зебри, сега издържат по 6 месеца

viber icon

7 сценария за превключване от присъствено към онлайн обучение

7 ситуации, при които ще се превключва от присъствено към обучение от разстояние в електронна среда, разписват насоките на МОН.След като те бяха пратени до директорите миналата седмица, до края на тази педагогическите съвети трябва да направят свои училищни планове за учебната година. Смяна на присъственото обучение ще се допуска при определени прагове на заболеваемост от коронавирус и грипни щамове, ако РЗИ наложи карантина, при болен учител подходът е различен за начален курс и преподавател на много паралелки. Ще се допуска такъв вариант и за болен ученик или дете, в чието семейство има карантиниран, както и при ново извънредно положение.

Удължават живота на 330 зебри, сега издържат по 6 месеца

Зебрите обикновено се правят с бяла акрилатна боя със стъклени перли или без добавки, след като с промените в наредбата на МРРБ червеният цвят беше забранен. При огромното натоварване от трафика, което под тепетата се увеличава с всеки ден, боядисаните пътеки имат само шест месеца живот, дори и да са с най-високо качество. Боята, нанесена върху паважа, се заличава след един-два месеца. Същата съдба има и останалата хоризонтална маркировка - бус ленти, стрелки, осеви линии. Затова местната власт задейства 3 мерки, с които да удължи живота на пешеходните пътеки.


Фирми търсят помощ за 6728 служители

Пловдивски фирми са поискали помощ за общо 6728 служители по пакет „Заетост х 3“, показват данните на Агенцията по заетостта, предоставени на „Марица“. Той включва трите мерки за получаване на компенсации заради COVID-19 кризата и наемане на безработни - "Заетост за теб", мярката подпомагаща работодателите с 290 лева и схемата 60/40.

Най-популярна сред работодателите в региона се оказва мярката 60/40. Благодарение на нея работните си места са запазили 75 на сто от всички, за които са подадени заявления.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?