1553

Четете в „Марица“: Учителската заплата скача до 2 бона

Уикенд броят на "Марица" както винаги е неотразим. Купете го, за да имате медийна топлина през двата почивни дни. Акцентите: 

 

До 15 000 лв. глоба, ако шефът не ни осигури условия за хоум офис

Глоба от 1500 до 15000 лв. очаква шефовете, които не са осигурили подходящи условия за дистанционна работа на служителите си. Това се отнася за фирми и компании, които са преминали на хоум офис заради пандемията. Предвид, че техният брой започва да преобладава, след броени дни от Инспекцията на труда в Пловдив започват проверки.

 

Път през Лилково скъсява трасето до Пампорово с 30 км
От години бизнесът е готов да строи ново трасе, което да свърже Пловдив с Пампорово и Смолян. То може да мине през Лилково и покрай Чудните мостове да се свърже с шосето под Чепеларе, твърдят пътни инженери. Част от него може да се използва и за нова връзка към пътя Пловдив-Девин. В планината има просека за широк горски път, което би подпомогнало строителството на новото трасе.

 

700 000 пенсионери ще вземат бонус от 75 лв. за ваксина
На 1 февруари НОИ започва изплащането на обещания от премиера Кирил Петков финансов стимул от 75 лв. на пенсионерите с поставена ваксина. Добавката е еднократна и се полага на пенсионерите, които отговарят на изискванията за завършен ваксинационен курс или имат поставена бустерна доза ваксина.

 

Разделението в БСП е дали да бъде партия на идеи, или лидерска формация

– интервю с Калоян Паргов от БСП

 

Крематориумът на Рогошко строи спешно нови пещи
Ново инвестиционно намерение е входирала фирма „Послаников Брадърс“ ООД. Тя предвижда да извърши „Реконструкция и модернизация без промяна на капацитета на съществуващ крематориум“ на Рогошко шосе. Обектът "Обредна зала с крематориум" беше въведен в експлоатация през 2019 г., като основното оборудване на крематориума се състои от два броя кремационни пещи.

 

Боровец и Банско пасти да ядат. Шоуто е на 30 км от Пловдив
Курортите над Пловдив най-после улучиха ваксата. Тази зима пистите на 30 км от града предлагат отлични условия за любителите на белите спортове. След няколко сухи и топли години съоръженията на хижа "Здравец", "Екохотел Здравец", Копривките и Бяла черква отново се радват на хубав сняг.

 

Симеон II и доня Маргарита се вричат във вярност три пъти
Диамантена сватба отпразнуваха Симеон Сакскобургготски и Маргарита, Царица Българска и Херцогиня Саксонска. Двамата са пример за образцово семейство - заедно са цели 6 десетилетия.

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
10 коментара
съпруг на учителка

съпруг на учителка

23.01.2022 | 12:44

Старшите учители в момента взимат 1400 - 1500 лв. Другите по-малко. Какви са тези заплати където са ги написали? До тези, които недоволстват. Учете, станете и вие учители щом си мислите, че е толкова лесно. Работния ден продължава и слез прибиране в къщи. Многобройни позвънявания от деца и родители, които все нещо не са разбрали. Да не говорим за ръководството, по всяко време на денонощието иска някакви сведения и изпраща заповеди. Ходил съм в училището. Не бих издържал и два дни там.

Отговори
2 1
Йоцо гледа

Йоцо гледа

23.01.2022 | 12:11

Защо лъжете бе!!!???? Сумите, за които говорите са БРУТО!!!! НЯМА УЧИТЕЛ СЪС ЧИСТА ЗАПЛАТА ОТ 1800 ЛЕВА, НЯМА!!! За неграмотните лигльовци са виновни само и единствено делигираните бюджети на Вълка и Ореха и на родителите неандерталци!!! Как не стоплиха, че лигльовците им трябва да четат книжки??? Как тези мисирки не спряха да пишат жалба след жалба до кой ли не? И като дойде проверката какво? Да не би отрочетата да са им поумняли? Докато не дадат цялата власт в ръцете на учителите и не започне сеч и явяване на изпити през лятото до похендряне, няма да се оправим!!! Едно време беше яко стискане и станахме хора, а сега са друсани и лигави джендъри!

Отговори
1 0
Катя

Катя

22.01.2022 | 14:48

Не е много справедливо. За обучението онлайн нямат вина, но че излиза неграмотно поколение, и то не заради пандемията, си е вярно. Увеличение трябва да има срещу резултат, той за жалост е доста плачевен.

Отговори
3 0
Алекс Юго

Алекс Юго

22.01.2022 | 11:09

Да им забранят частните уроци, получават хиляди на месец, без да плащат данъци, да има полицейски проверки, солени глоби и арести

Отговори
5 0
Жоро

Жоро

22.01.2022 | 04:37

не е справедливо, те вземат два бона когато седят 6 къщи, трябва да им дадат четири ако евентуално тръгнат на работа за няколко часа на ден ,пълно е по кафенетата от безделници учителки.

Отговори
5 2
До Жоро

До Жоро

22.01.2022 | 10:16

Ку-ку!? Много си разстроен, пий хапче. Споко.

Отговори
1 2
Защо???

Защо???

22.01.2022 | 02:17

Неграмотните учители произвеждащи неграмотници ..

Отговори
5 2
Стига глупости...

Стига глупости...

22.01.2022 | 02:13

На какво отгоре! За това ,че произвеждат неграмотници ли??. И за това, че готвят и си чистят къщите при онлайн обучението, докато родителите се побъркват как да съставят графиците си за да учат с децата си и да ходят на работа... Престанете с теза неграмотни днешни учители.. Който за нищо не става става учител...

Отговори
7 2
3,14

3,14

22.01.2022 | 09:50

И ти си произведение на "НЕГРАМОТНИТЕ" учители!

Отговори
3 1
Скача и подскача

Скача и подскача

21.01.2022 | 20:42

Всичките тези увеличения и на заплати и пенсии са нищожни на фона на растящата инфлация. Баш на далавера си е Спецов със 700 хиляди бонус за по малко от година.

Отговори
8 3

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?