44

Четете в "Марица": Ученик завърши два класа, без да влиза в час

Ето някои от по-интересните теми, които може да четете в утрешния брой на вестник "Марица".

 

Ученик е преминал в следващ клас две години, без през това време да е в България. Този и още два нови смущаващи случаи на  фиктивни ученици са установени в пловдивското СУ "Найден Геров", където миналата есен гръмна скандал с починала петокласничка, на която са писани оценки в продължение на 3 месеца, а после са трити в опит да се прикрие нарушението.

Към днешна дата от учебното заведение са отписани 450 ученици, които не посещават занятия. Това налага съкращения в екипа. Опитите на ръководството да го оптимизират обаче срещат острата съпротива на синдикатитите, които отказват да дадат съгласие за освобождаване на техни членове измежду учителите и непедагогическия състав, в който се оказва че има 13 чистачки.

Савина Петкова, заместник-кмет по транспорта: Крайно време е Пловдив да има общинска автогара 

Раздорът между Община Пловдив и фирма "Хеброс бус" на Веселин Дошков е напът да се превърне в бомба със закъснител. След като градската управа прекрати договора на компанията за най-доходоносната линия - тази до София, превозвачът отказа да обслужва междуградските линии, за което "Марица" вече писа. Дошков обаче заплашва да затвори трите автогари в града, които са собственост на дружеството му. Те бяха приватизирани в края на 90-те години в полза на фирма „Хеброс бус”. 

Единственият изход е Община Пловдив  да има собствена автогара, за да е независима, твърди зам.-кметът по транспорта Савина Петкова . „Много пъти съм поставяла този въпрос. Ще бъде успех, ако в края на мандата можем да проектираме, да изградим и да се поздравим с нова автогара”, каза Петкова по повод на отказа на "Хеброс бус" да продава билети на автогара "Юг" за линиите, които вече не обслужва.

Тихомир Безлов, анализатор: Вкарването на Брендо в политическа схема е спекулация

Много е вероятно Брендо да се е предал, за да намери решение за присъдите си в Италия и Румъния

Да изчезнеш в някое българско село, е по-сигурно, отколкото да влезеш в затвора

Брендо е единственият българин на толкова високо ниво в международния наркотрафик

Оцени новината

Оцени новината
3.7/5 от 6 оценки
3.7/5 от 6 оценки

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?