71
Следвайте ни

Четете в „Марица“: Учениците от Пловдивско остават онлайн, няма тестове

viber icon

Най-интересното от новия брой на вестник "Марица".

 

Учениците от Пловдивско остават онлайн, няма тестове                                                     
Учениците в 15 области на страната, сред които и Пловдив,  ще продължат да учат онлайн, докато пристигнат поръчаните от Министерството на здравеопазването (МЗ) още 200 000 щадящи теста за COVID-19. Вчера тези тестове не бяха налични в базата на БЧК в с. Лозен и нямаше информация кога ще бъдат доставени. 

40 общински служители от Раковски разпитвани за агитация                                             
Близо 40 служители от Общинското предприятие "Благоустрояване и превенция" в Раковски се наредиха под строй пред Икономическа полиция в Пловдив вчера сутринта. Те бяха привикани заради получен сигнал за корпоративен вот. По време на срещата си с униформените някои от тях са подписали предупредителни протоколи, че няма да се занимават с избори

Вадят от "фризера" разширяването на Голямоконарско шосе        
Позабравената тема с разширяването на Голямоконарско шосе  отново е извадена от "фризера". С решение на Министерския съвет на Община "Марица" се отпускат 1,5 млн. лева за отчуждаването на имоти, които попадат в новата регулация.  Община Пловдив също  започва проекта, увери вчера кметът Здравко Димитров.

Банка иска да строи многоетажни паркинги в Пловдив                                 
Интерес към изграждане на многоетажни паркинги в Пловдив е заявен от банка. Това оповести кметът Здравко Димитров по повод на  темата за паркирането в града, разисквана вчера на сесията на Общинския съвет. 

Софка от Пещера попадна в схема за източване на милиони                                  
„Марица“ научи от свои източници ексклузивни подробности около първият арест на българин от новата Европейска прокуратура. Дали Софка от Пещера е част от международна схема за източване на ДДС или коствена  жертва на бившия си мъж?

Квартал "Сарая" в Сопот грейва с нов облик                                                                          
Общината създава нов облик на най-големия жилищен квартал в Сопот. Благоустрояването на „Сарая“, занемарено още в края на 90-те години, е възобновено и продължава с изграждането на нови обекти.

Рамбо от Орешник ще лежи 25 г. за убития фелдшер                                    
Апелативният съд в Бургас потвърди присъдата от 25 години затвор за Иван Пачелиев, убил 72-годишния фелдшер Димитър Факиров в тополовградското село Орешник. Освен това бившият легионер трябва да плати и 250 000 лв. обезщетение на близките на жертвата. Макар и Тополовград да е в Хасковска област, той попада в съдебния апелативен район на Бургас.

Прокопават "метрото на Пловдив" по миланския способ                                                    
С бурното си строителство напоследък Пловдив буквално се задъхва. В пиковите часове от деня прекосяването на града с автомобил може да скъса нервите и на най-търпеливия шофьор. Най-гореща е ситуацията в района на Централна и Сточна гара, където автомобилният трафик влиза в директен „конфликт” с факта, че почти през центъра на града минава железопътното трасе от Европа към Турция и Близкия изток. Този парадокс изисква много внимателен подход и ясни транспортни решения, твърдят инженери под тепетата. Едно от тях е тунелът под Централна гара.       

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

ДО ВСИЧКИ НЕИСКАЩИ ДА СЕ ВАКСИНИРАТ - НЕКА КОМЕНТИРАМЕ ГЛУПОСТИТЕ ВИ

ДО ВСИЧКИ НЕИСКАЩИ ДА СЕ ВАКСИНИРАТ - НЕКА КОМЕНТИРАМЕ ГЛУПОСТИТЕ ВИ

09.11.2021 | 22:14

ОРГАНИЗАЦИЯ ДА ТИ ВИДИ ОКОТО

Отговори
2 1
в гърлото

в гърлото

10.11.2021 | 01:17

на майка ти

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?