Следвайте ни

Четете в "Марица": Турски компании оглеждат летище "Пловдив"

viber icon

Учебната година започва присъствено, но с готовност за дистанционно обучение

Новата учебна година започва присъствено с възможност за превключване в друга форма в крачка. За разлика от последните месеци на настоящата учебна година обаче, при електронни уроци ще се пишат отсъствия. Който избере самостоятелна или дистанционна форма пък, няма да се явява само на изпити като досега, а ще се пишат и текущи оценки. 

 

Турски компании оглеждат летището

Турски компании, които са част от голям международен холдинг, проявяват интерес към летище "Пловдив". Идеята им е да инвестират в товарните превози на аеропорта в Крумово, който отново се предлага на концесия. Това стана ясно по време на среща на представители на ръководството на холдинга с кмета Здравко Димитров.

 

Работници чакат над половин милион от неплатени заплати

Малко над половин милион лева са неизплатените заплати на работници от Пловдив и областта през настоящата година. От общо 524 958 лв. забавени възнаграждения 502 134 лв. са за периода март - август 2020 г., съобщиха за „Марица“ от Инспекцията по труда. Това означава, че нередовното плащане на работодателите е настъпило след началото на COVID-19 кризата. След намесата на инспекцията по сметките на служителите вече са преведени 133 370 лв., или това е около една четвърт от общата сума.

 

Екшън „по терлици“ в офисите на фирмите от градския транспорт

Икономическа полиция и ДАНС започнаха вчера изненадващи проверки на финансовите сметки в транспортните фирми, които обслужват 29-те автобусни линии в Пловдив. Служителите на реда влязоха тихомълком в офисите на дружествата. Акцията „по терлици“ стартира рано сутринта под надзора на Окръжна прокуратура и продължи до късния следобед.

Проверяващите гледаха под лупа документи на "Хеброс бус", "Автобусни превози", "Мери транс",  "Автотранс 2000", КЗТ "Златанови" и КЗТ "Пълдин бус".

 


Природният газ поскъпва с 15% от септември

На открито онлайн заседание вчера Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) предложи цената на синьото гориво да бъде с 15,21% по-висока в сравнение с действащата цена за месец август
От 1 септември цената ще бъде 21,51 лв./MWh (без цени за достъп, пренос, акциз и ДДС). В сравнение с действащата цена за месец август 2020 г. в размер на 18,67 лв./MWh увеличението е с 2,84 лв./MWh, или с 15,21%.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?