46

Четете в "Марица": Труд и Белащица най-харесвани от селата край Пловдив

Интересни и любопитни четива ще намерите в утрешния брой на вестник „Марица. Ето някои от акцентите:

МБАЛ "Св. Мина" - в колапс, но с нови щатове

Нов финансов колапс се задава в Общинската болница МБАЛ „Св. Мина”. Сметките на бившата Първа градска са празни и новият управител Мария Горева е поискала спешно заем от 420 000 лева от градската хазна за заплати и други дейности. Болницата няма пари, но в същото време от първите си дни в МБАЛ "Св. Мина" новата управителка е направила няколко знакови назначения.

Труд и Белащица най-харесвани от селата край Пловдив

Силен интерес към закупуването на къщи в околностите на Пловдив наблюдават брокерите на Arco real estate. Най-харесвани локации са селата Труд и Белащица, като се търсят предимно имоти на 10 км от града на цена около 80 000 евро - това показва анализът на агенцията на пазара на имоти у нас през второто тримесечие на тази година.

Протест блокира кръговото на Пазарджишко шосе

Протест ще превърне в кошмар следващите три дни за шофьорите, които минават по кръговото на Пазарджишко шосе на влизане или излизане от Пловдив. Кръстовището ще бъдат блокирано за по един час от пътностроителните фирми, които искат държавата да им изплати забавените 720 млн. лв. От днес до петък движението ще бъде спирано всяка сутрин от 10 до 11 ч. 

400 пияни и дрогирани шофьори в ареста

Общо 401 са пияните и дрогираните, които са попаднали в ареста за първите шест месеца на годината, сочат полицейските данни. Броят им е намалял почти наполовина в сравнение със същия период на миналата година. Най-много пияни и надрусани са заловени на територията на кварталите в "Кючук Париж" и "Кършияка" - общо 94.

"Уикенд в Пловдив" идва с намаления до 50% за гостите на града

Три дни ще продължи ​петото издание на „Уикенд в Пловдив”. Фестът започва на 29 юли. Официално откриване няма да има, но пък тази година 12 хотела, 10 заведения, 6 музейно институции и 13 развлекателни ​- туристически турове и музикални клубове, ще работят с намаление за гостите на града. Срещу закупена специална гривна гостите ще могат да ползват в тези обекти между 10 и 50% намаление в цените. Пропуските ще се продават в къщата на Съвета по ​туризъм, на пункта пред Общината и пред сградата на БНБ на Малката главна.

Три гилдии на бунт срещу промените в ЗУТ

Гилдиите на строители, инженери и архитекти се обединиха в остра реакция срещу последните изменения в Закона за устройство на територията (ЗУТ).  Промените бяха приети от Комисията по регионално развитие, благоустройство и местно самоуправление в парламента на заседание на 12 юли. Специалистите от строителния бранш обаче алармират, че „така предложените текстове предполагат възможност на неограничен кръг граждани като „заинтересовани лица" да могат да обжалват строителни разрешения за на практика всеки строителен обект, както и на обектите с разрешение за ползване или такива, за които предстои издаване на разрешение за ползване".

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?