46

Четете в "Марица": Три сценария за управление след развода по италиански в коалицията

Ето най-интересните акценти от новия брой на "Марица", не го пропускайте:

Три сценария за управление след развода по италиански в коалицията

България е пред трета поредна парламентарна криза за малко повече от година, след като кабинетът на Кирил Петков се разклати. Предизвика я Слави Трифонов с оттеглянето на „Има такъв народ” от управляващата коалиция. Причината - съмнения за задкулисни действия на премиера Петков по темата "Северна Македония" и непреодолими различия по отношение на приоритетите в планираната актуализация на бюджета.

Вече се очертават и най-реалистичните сценарии за управлението на България в следващите месеци.

Обрат по случая „Ручей”!  Одобреният ПУП може да падне в съда  

Инициативният комитет на живеещите на ул. „Ручей” е напът да спечели дело в съда, заведено против Подробния устройствен план (ПУП), който предвижда застрояване в зелената площ. Жалбата срещу ПУП беше внесена от пловдивчани в Административния съд след масовите протести преди една година срещу унищожаването на зеленото островче в жилищния квартал в район „Западен”.

Росен Костурков, „Продължаваме промяната“: Разривът дойде, когато три пъти не дадохме да се откраднат едни пари   

Дъждовете отлагат и местят важни концерти

Прогнозата за поредица дъждовни дни в Пловдив напълно прекрои културната програма. Важни и дълго чакани от феновете събития са отложени или преместени на друго място.

Годишни музикални награди на БГ Радио в "Колодрума"

Церемонията по връчване на Годишните музикални награди 2022 на БГ Радио събира почитатели на изкуството на 10 юни от 19 ч. в зала "Колодрума" в Пловдив. Водещи ще са обичаните Хилда Казасян и Юлиан Вергов.

Изковаха монета с лика на Вожда от „Найлона“

Освен в бира, водка и уиски, „инвеститорите“ от култовия пловдивски бар „Найлона“ ще могат да вложат парите си и в най-новата и перспективна валута - вождакойн.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?