1553

Четете в "Марица": Три дни песни, танци и скара-бира в Пловдив

Уикенд броят на "Марица" е като Гришо Димитров - удря силно, богат и палав. Ще се убедите само от акцентите:

 

Абитуриентките с рокли като на оскарите, момчетата копират Джеймс Бонд

Времето на баловете настъпи. Еуфорията у абитуриентите няма краен предел, още повече че мечтаните тоалети са готови за звездния миг. Тенденциите при женските тоалети тази година могат да се опишат с думите "екстравагантност" и "провокация", докато мъжката мода остава значително по-семпла.

 

Най-после ще имаме олимпийски басейн

Дългоочакваното строителство на олимпийския плувен комплекс „Младост” започва днес със символична първа копка, която ще направят кметът Здравко Димитров и неговият ресорен заместник Пламен Райчев.

По проект басейнът има 10 коридора, 50 м дължина и 25 м ширина. За сравнение, в стария комплекс "Младост" дължината е само 25 метра.

 

Три дни песни, танци и скара-бира в парк "Лаута": 4000 артисти веселят пловдивчани на Народния събор  

За слънчево време се молят участниците и гостите на „Народен събор Пловдив”, който започва в петък и ще продължи до неделя в парк „Лаута”. От кметството на район „Тракия” са уверени, че времето ще е хубаво, но и да завали - сцената е покрита. 

Официалното откриване на най-крупния фолклорен събор у нас ще е от 19 часа с програма на ансамбъл „Тракия”. Преди това още в 17 часа започват изпълненията на децата от осем детски градини и четири ученически състава. Над 4000 са участниците в трите дни.

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 1 оценки
5/5 от 1 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Столица на скарата

Столица на скарата

18.05.2023 | 21:39

Пардон културата, кой както го разбира

Отговори
4 0

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?