Следвайте ни

Четете в "Марица": Трафикът в Пловдив скочи двойно, нови пътища няма

viber icon

В новия брой на вестник "Марица", който ще излезе утре, 10 септември, можете да прочетете тези и много други авторски разработки и интересни теми:

Трафикът в Пловдив скочи двойно, нови пътища няма

Развитието на пътната мрежа в Пловдив драстично изостава от засиленото нарастване на трафика в града. Този извод е направен при проучването на екип от проектанти, възложено от общината като задължителен елемент от новия Общ устройствен план на Пловдив. Проектът на ОУП е изготвен преди месеци и предстои обсъждане в Експертния съвет за устройство на територията.

 

S-банът свързва 7 общини с областния център

7 общини около Пловдив от т. нар. Зона за активно влияние (ЗАВ) ще бъдат интегрирани в проекта за S-ban, ако той се реализира. „Марица“, „Родопи“, Стамболийски, Перущица, Куклен, Садово и Асеновград ще могат да се обвържат в обща мрежа посредством идеята за скоростна железница. Това предвижда Транспортно-комуникационната схема към ОУП до 2040 г., в която след анализ на транспортните процеси са заложени два варианта за развитието на Пловдив. Вариант I - Пловдив компактен град, прогнозира 433 350 обитатели на града до 2040 г. Вариант II включва още 125 850 жители от съседните общини, с което общият им брой достига 569 200 обитатели.

 

Полицейски патрулки ще дежурят от първия учебен ден

Засилено полицейско присъствие да има около училищата с настъпването на учебната година. Това поиска областният управител на Пловдив Дани Каназирева на заседание на Областната комисия по безопасност на движението по пътищата в областта. По нейно настояване полицейски патрули с автомобили ще дежурят край яслите, забавачките и училищата в часовете, когато родителите докарват и прибират децата. 

 

Инж. Гергана Кривошапкова: Изпуснахме 12 златни години да преобразим пътната инфраструктура на Пловдив

В периода на действие на ОУП на Пловдив от 2007 г. с променлива интензивност бяха реализирани някои от постановките на Транспортния план за развитие на инфраструктурата. Въпреки този видим прогрес в реализацията на първостепенната улична мрежа на града, се чувства, че реализациите закъсняват, и то чувствително.

Необходимо е да се обърне внимание на принципно важни реализации, които ще преориентират транспортните потоци.  

 

Гаф с европейската ваксина срещу COVID-19, руската e на пазара

Битката кой ще извади първи надеждна ваксина срещу COVID-19  продължава с пълна сила. Изненадата дойде от британско-шведската фармацевтична компания "Астра Зенека", на която разчитат повечето страни от Евросъюза. От фирмата обявиха, че спират изпитанията на ваксината си. Клиничните проучвания се прекратяват временно заради появата на страничен ефект при един пациент, предадоха световните агенции.

 

Ни Ло случи на жребец, яхна го само по шапка

Николета Лозанова препуска чисто гола върху бял кон. Това е последното хрумване на половинката на Ники Михайлов, която качи в Инстаграм клипа, който със сигурност ще подлуди доста мъже. Ни Ло се беше кротнала за известно време, но явно реши, че трябва да нагорещи почитателите си в края на лятото.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Тони Шайката

Тони Шайката

09.09.2020 | 21:41

Крадецът от Банкя пада.

Отговори
22 1
намръщенЪ

намръщенЪ

10.09.2020 | 00:36

За да дойдат Шайки и Черепи ли?

Отговори
1 4
Не думай!

Не думай!

10.09.2020 | 05:26

Може пък да дойдат Демократите, БОЕЦ и Триото. И тях ли ги мразиш така?

Отговори
3 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?