Следвайте ни

Четете в "Марица": Тонове боклуци скрити в незаконна кариера

viber icon

Аргир Аргиров напуска УМБАЛ 

 Изпълнителният директор на УМБАЛ "Пловдив" д-р Аргир Аргиров  и заместник-кметът на Пловдив Анести Тимчев напускат ръководството  на болницата, научи "Марица". Това ще стане официализирано на извънредно общо събрание на акционерите, насрочено за 11 март. 

Раздялата на д-р Аргиров с бившата Окръжна е поредната знакова рокада в Пловдив след местните избори миналата есен. За броени дни бяха сменени шефовете на РИОСВ-Пловдив и Областно пътно управление. Миналия месец оставка подаде и ръководителят на Апелативна прокуратура-Пловдив Иван Даскалов. На последното заседание на Висшия съдебен съвет обаче тя не бе приета, като засега е оставена без разглеждане.  

Васил Божков събра колекция от чудеса, но прокара калпав закон – интервю с Петър Неделев, председател на Пловдивското нумизматично дружество  

Тонове боклуци трупани в незаконна кариера

Строителни и производствени отпадъци са били загробвани в изкопите на незаконна кариера в землището на село Ягодово. В продължение на четири години в района са се добивали инертни материали без разрешително за концесия, а след това "котлованите"  са били запълвани с отпадъци и засипвани с пръст отгоре. Всичко това се е извършвало върху пет частни терена с обща площ от 40 дка. 

Скандалната информация бе изнесена след работна среща при областния управител на Пловдив Дани Каназирева. В нея участваха експерти от администрацията, представители на Басейнова дирекция, РИОСВ-Пловдив, Напоителни системи, Областната земеделска служба, кметовете на двете засегнати общини - Садово и Родопи, и еколози.

 

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?