44

Четете в „Марица“: Търсят се най-добрите хора сред пловдивчани

Вижте някои от интересните теми, които може да прочетете в утрешния брой на вестник "Марица":

 

Телекомите ни удрят в сметките, ако сме в черния им списък

Мобилните оператори у нас имат неформален черен списък на некоректни абонати със стари борчове. Такива хора са персона нон грата за всяка компания и дори и да искат да се прехвърлят към друг телеком, не са желани. В най-добрия случай ще платят доста повече от стандартната цена на абонаментен план или при покупка на мобилно устройство. 

Гипсиран крак не спря ученик за малката матура

Момче с гипсиран крак се яви вчера на националното външно оценяване по български език и литература в 4. клас. Откакто паднал преди две седмици, Георги  Гълъбов от 4. А клас в СУ „Черноризец Храбър“ не е на училище. Но решавал у дома тестове и за изпита дойде. 

Уж националното външно оценяване не е решаващо за четвъртокласниците и дава само ориентир на системата какво са усвоили децата, но всъщност за много от тях залогът е в каква паралелка ще продължат в пети клас.

Търсят се най-добрите хора сред пловдивчани

Започна търсенето на добри хора под тепетата. Вчера кметът Костадин Димитров даде старт на кампанията "Пловдив - град на доброто", която се провежда под неговата егида.  

„Сигурен съм, че хората, които ежедневно извършват добрини, нямат нужда от публичност. Но ние имаме нужда от това да имаме хора, които да следваме, и примери, които да повтаряме. Ще продължаваме да подкрепяме тази инициатива, защото на добрите дела трябва да се дава гласност“, обърна се към присъстващите градоначалникът и пожела успех на кампанията.

Криминален дядка обира серийно коли в "Тракия"

Полицаи от Пето РУ задържаха извършител на серия кражби от превозни средства на територията на ЖР „Тракия“. Разследването е проведено по три досъдебни производства, образувани от началото на месеца по идентични сигнали, че от оставени за кратко без надзор отключени фирмени автомобили са задигнати пари и други вещи.

Протест затваря Беклемето и Подбалканския път

Протест ще затвори Подбалканския път и прохода Троян - Кърна​ре утре, 29 май. Недоволството се организира от кмета на община Карлово д-р Емил Кабаиванов, кметовете на наводнените села и граждани заради спряното финансиране на проектите за възстановяване на Богдан, Каравелово, Слатина, Розино и Христо Даново, които пострадаха сериозно от потопа на 2 септември 2022 г. От 14.30 ч. до 15.30 часа в Кърнаре ще бъдат блокирани и двата пътя ​-Подбалканският и входът на прохода Троян - Кърнаре.

Мароканските скакалци пак прииждат, фермери в паника

Нашествие от марокански скакалци е заплаха за тазгодишната реколта от житни, зеленчукови и други култури в страната. На този етап агресивните насекоми са открити в област Кърджали, но се очаква ятата бързо да стигнат до Хасковско, а оттам и в други региони. Заради задаващата се напаст, от Българска агенция по безопасност на храните вече пръскаха с авиация площи на територията на кърджалийските общини Черноочене и Джебел. Предстои да се вземе решение същата акция да се проведе и в други части от страната. 

Оцени новината

Оцени новината
3.7/5 от 3 оценки
3.7/5 от 3 оценки

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?