Следвайте ни

Четете в „Марица“: Tърси се студент без гадже за 8 декември

viber icon

Отваряме всичко на 21 декември, забавачките може и след седмица

Най-добрата антикризисна мярка е на 21 декември да се отвори всичко. Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на посещение в цех на верига за бързо хранене в пловдивското село Цалапица. Той обеща, че забавачките може да заработят още след седмица, ако броят на заразените продължава да намалява.

8 декември e! Tърси се студент без гадже

Необичаен празник посрещат българските студенти. Въпреки ограниченията за събиране на едно място на повече от 15 души, обаче, ​бъдещите висшисти ще отбележат подобаващо 8 декември. "Марица" научи, че още с обявяването на рестрикциите в местните вузове е тръгнал "кастинг" за купонджии. В съставяните групи обикновено се включвали 7 двойки, а 15-ият човек трябвало да е такъв без гадже, независимо дали е момче или момиче.

Бюджет 2021 на Пловдив: Местните данъци и такси без промяна, избиват липсите с по-скъпи услуги

Общината няма да вдига налога върху недвижимите имоти, такса смет и данък МПС за 2021-а. Запазваме ги на същите нива, каквито бяха определени за тази година. Ако обаче има голям недостиг в собствените приходи, ще предложим увеличение на други такси, цени и наеми, например за административни услуги и паркиране в синята зона, каза кметът Здравко Димитров. Той подчерта, че всички приходи и разходи ще бъдат най-напред обсъдени с политическите групи в Общинския съвет и всеки от съветниците трябва да поеме своята отговорност, защото предстоящата година се очаква да е тежка.

Поне 500 души месечно газят мерките срещу вируса в Пловдивско

От началото на пандемията през март досега в областта са констатирани 4000 нарушения на въведените ограничения. Това означава, че поне 500 души месечно, или средно по 17 на ден, си позволяват да вървят срещу закона и наредбите. Тази бройка нарушители обаче обхваща санкционираните, а сигурно няколко пъти повече минават метър.

Гласуване в два поредни дни е разумното решение – интервю с доц. Антоний Гълъбов

Докараха елхите, вървят от 20 до 150 лв.  

От 20 до 150 лв. вървят естествените коледни елхи в Пловдив, установи проверка на „Марица“. Цената зависи от височината на иглолистното дърво, от вида му, както и от това дали е засадено в саксия, или е отрязано. Традиционно елхите се продават пред паркингите на големите магазини.

Три акта за фирма, чистила коритото на Марица

Три акта за установени административни нарушения са съставени на фирма "Ин Строй Ком - Георгиеви" ООД от Басейнова дирекция "Източнобеломорски район" (БДИБР). Предстои издаването на наказателни постановления и налагане на имуществени санкции. Това става ясно от отговор на директора на БДИБР Василка Чопкова на редакционно запитване. Милево и съседни села заплашиха с протест и обвиниха фирмата, че зад разрешителното за поддържане на проводимостта на речното легло чрез изземване на носи извършва незаконен добив на инертни материали. 

РЗИ затваря агроаптеки с отменена наредба

Собственици на агроаптеки в Пловдив са застрашени да останат без работа в разгара на пандемията с COVID заради некомпетентни чиновнически действия. Служители на Регионалната здравна инспекция /РЗИ/ в Пловдив, базирайки се на отменен закон и наредба, неоснователно издават наказателни актове с крайна мярка затваряне на обект, което е в правомощията единствено на Българска агенция по безопасност на храните. Отказват и вписване в регистъра на агроаптеките като обекти с обществено предназначение.

Андреа вика за Кобрата в Лондон

Андреа ще е до Кубрат Пулев по време на най-важния мач в кариерата му. Кобрата излиза срещу Антъни Джошуа за световната титла в тежка категория в събота в Лондон. Сблъсъкът ще е в „Арена Уембли“, а сред едва 1000-та зрители ще е и любимата на боксьора ни. Нещо повече, певицата ще е до Пулев по време на целия му престой в Лондон. 

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?