4020

Четете в "Марица": Търси се нов областен управител на Пловдив, трима бивши в игратa

Не пропускайте новия брой на "Марица" утре! Ето и част от акцентите:

Възпитателите не стигат, кой ще ни пази децата

Възпитателите в детските градини в Пловдив са малко и децата ни могат да избягат. За това сигнализира родители до редакцията на "Марица". Те са притеснени след случилото се в София на 2 април, когато тригодишни деца избягаха от забавачка. Родителите смятат, че има пропуски в работата на служителите от персонала и това може да доведе до сериозни инциденти, които няма да завършат с щастлив край като в столицата.

Тошо Пашов, заместник – кмет на Пловдив: Целта ни е за Коледа да имаме нов Бетонен мост

В края на миналата седмица от НКЖИ внесоха последен документ, с който искахме анекс към договора с фирма „Трейс груп холд” За шест месеца от откриване на строителна площадка изпълнителят е задължен да построи нова конструкция.

Владимир Дончев, юрист, бивш депутат от НДСВ: Политиците се изчерпаха, май ще търсим нови лица от "Денсинг старс" 

Паралелната държава все повече завзема обществото и това дърпа страната назад; Днес всеки политик тропа по масата, а лобизмът е безобразен; ПП и ДБ са обречени да са заедно, разделени ще се стопят

Търси се нов областен управител на Пловдив, трима бивши в игратa

Задаващият се служебен кабинет и новите предсрочни избори отново отприщиха прогнозите за рокади в държавните структури, включително и на областните управители. Като правило всяко ново правителство държи да има свои хора на ключови позиции. А и губернаторите имат важна роля при организирането на изборите, които този път ще са по-сложни заради комбинирането на евровота с гласуването за национален парламент.

Ученици от Чепеларе подкарват свой болид в Париж

Отборът на Професионалната гимназия по селско и горско стопанство и туризъм "Никола Вапцаров“ - Чепеларе е единственият ученически в България, който ще участва в престижното международно състезание за енергийна ефективност Shell Eco-marathon. Надпреварата ще се проведе през май в Нагаро, Франция.

Проф. Христо Пимпирев: При добив на редки метали в Антарктида България ще има парче от тортата

Професор Христо Пимпирев е български учен и полярен изследовател. Професор по геология в СУ “Св. Климент Охридски”, част от Академичния съвет на учебното заведение. Доайен на българската антарктическа програма, ръководител на ежегодните национални научни експедиции до базата ни „Св. Климент Охридски” и председател-учредител на Българския антарктически институт. Проф. Пимпирев  е първият българин, развял трибагреника на Южния полюс през 2013 година.

Чиповете в мозъка вече не са само научна фантастика

Преди броени дни една от компаниите на ексцентричния милиардер Илън Мъск обяви поредния си грандиозен пробив. Този път обаче не става въпрос за нов автомобил, соларна технология или космическа совалка, а за неврологичен чип, произведен от компанията Neuralink, която вече започна да тества технология върху хора. 

Д-р инж. Димитър Белелиев:  В Румъния държавата се усеща навсякъде и законите се спазват

Д-р инж. Димитър Белелиев е председател на УС на Българската асоциация на електротехниката и електрониката. Има близо 30-годишен опит като ръководител и инвеститор в енергетиката. През 2020 г. основава "АмонРа Енерджи" - един от най-големите сертифицирани центрове за доставка на продукти и предоставяне на решения за соларна енергетика на Балканите и първата фотоволтаична компания, листната на Българската фондова борса, а от тази година ще изпълнява длъжността "почетен консул" на Румъния в Пловдив.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?