2374

Четете в "Марица": Търговските вериги с отворени паркинги нощем

На страниците на новия брой на в. "Марица" отново ще намерите всички актуални новини и теми, които Ви вълнуват - не го изпускайте. Ето и част от акцентите за утре:  

Общината предлага: Търговските вериги с отворени паркинги нощем

Паркингите пред големите търговски вериги да се ползват през нощта от граждани. Тази идея се обсъжда от Община Пловдив като една от възможните мерки срещу проблема с осигуряването на места за растящия брой коли.  В повечето квартали вечер е истински кошмар за шофьорите, които търсят къде да паркират. За целта ще бъде организирана среща между градската управа и представителите на големи търговски вериги.

Родители в паника заради спрян строеж на детска градина

Строителството на новата сграда на детска градина „Каменица”  е спряно, докато проектът бъде преработен частично. Близо два месеца на обекта не се работи, въпреки че родителите очакват забавачката на ул. „Хан Аспарух” 57 в район „Централен” до СУ „Паисий Хилендарски”  да бъде готова до началото на новата учебна година.

Притеснението си не крие и кметът на "Централен" Георги Стаменов. Договорът за обществената поръчка за над 4 млн. лева е подписан през миналата година между Община Пловдив и фирма „Ринг - П” ООД, която по онова време беше управлявана от Тодор Бурджиев.

Не смесвайте повече от 5 цвята в стаята на детето

Българин, работил в прочутото световно бюро Фостър+Партнърс дойде в Пловдив, за да разкаже кои са най-подходящите цветове, създаващи оптимална среда за обучението на малчуганите. 

Арх. Красимир Кръстев е един от авторите на новия Наръчник за подбор на финишни цветове и материали за интериорно оформяне на сгради за обществено обслужване в областта на образованието, изготвен по поръчка на Община Пловдив. 

"Когато правите интериор за деца, обикновено искате той да е по-шареничък. Но аз ви съветвам: не смесвайте повече от 5 цвята! ". 

И още интересни теми в приложение "Имоти"

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?