2374

Четете в "Марица": Търговец на торове купи терена на „Балканкар Рекорд“

Утрешният брой на в. "Марица" отново ще ви предложи любопитни четива и актуални новини от Пловдив, региона и България. Убедете се от акцентите:

Търговец на торове купи терена на „Балканкар Рекорд“

Теренът на гиганта от соца „Балканкар Рекорд“ е продаден. С нов собственик са около 40 декара с адрес „Кукленско шосе“ 17, което слага сделката в топа на покупко-продажбите на индустриални площи у нас. По информация на управителя на агенция RE/MAX Advantage Георги Димитров цената е 6.5 милиона евро.

Промяната в собствеността е станала през месец март, а купувач е фирма „ДОМ 2022“ на предприемача Ивайло Асенов, сочи справка от Агенцията по вписванията. 

„Реално продадена е тази част от предприятието, където навремето са се произвеждали мотокарите. Базата се отдаваше под наем“, коментира брокерът Георги Димитров.

6 интриги и три възможни финала в изборния мач

Играчите за вота на 2 октомври вече са на терена. 24 партии и 7 коалиции подадоха документи за регистрация, макар две трети от тях да нямат шанс да съберат и 1%, който дава шанс да се захлеби с държавна субсидия. Отсега може да се каже, че в предизборната кампания има поне 6 интриги, от които зависи и какво ще се случи след изборната нощ.

Първият въпрос е за победителя, където битката е между "Продължаваме промяната" и ГЕРБ, като засега партията на Борисов е с едни гърди напред. Тук финалният резултат зависи от това кое говорене ще се окаже по-убедително. Тезата на Кирил Петков и Асен Василев е, че без тях България се връща към балканско-ориенталския тип управление, където корупцията е неизбежна част от пейзажа, а съдбата на бизнеса зависи изцяло от властимащите. Затова и за харвардци битката срещу частната лаборатория на ГКПП Капитан Андреево се превърна в тяхната Шипка. Контратезата на ГЕРБ е, че властта не е училище за начинаещи, и новобранците политици могат да срутят окончателно държавата, ако подкарат нов мандат.

Отиваме на избори с предизвестен край и без победител – интервю със социолога доц. Момчил Дойчев.

„Все повече затъваме и вместо да решаваме ситуацията с политически средства, правим го с  още един вот. Струва ми се, че ще има и следващи избори, защото в очертаващата се ситуация на безизходица много хора няма да излязат да гласуват заради това, че няма за кого“, казва още доц. Дойчев. 

Строежът на Южния обходен колектор стартира през септември

​Изграждането на Южния обходен колектор на Пловдив ще стартира до края на месец септември. Мегапроектът бе една от темите, която  обсъдиха  на среща вчера областният управител Ангел Стоев и управителят на ВиК инж. Огнян Кулишев.   

Ангел Стоев попита шефа на ВиК защо се бави стартът на мащабния проект, финансиран по ОП "Околна среда". Инж. Кулишев обясни, че техническият проект е готов, но в момента върви съгласуването му с компетентните институции и всички министерства, за да получи строително разрешение.

„Надяваме се да стартираме строителството през септември от улиците „Царевец“ и „Модър“, продължаваме по бул. „Ал. Стамболийски“, като го разделяме на три етапа. Ще затваряме един по един участъците, за да не се блокира напълно движението по него“, коментира управителят на ВиК-Пловдив.

Стотици висят в тапите на ул. „Димитър Талев”

В километрични задръствания чакат колите и автобусите на ул. „Димитър Талев”, наредени в дълга колона преди кръстовището с бул. „Александър Стамболийски” в посока център. Входно-изходната артерия на Пловдив покрай Овощарския институт е тясна, а трафикът към града нараства с всеки ден. Тапите станаха още по-големи, след като частна фирма, която наскоро започна строеж до блоковете 1101 и 1100, затвори една от лентите на улицата до терена, където по проект е предвидена 8-етажна кооперация. Преди това частникът загради и вътрешната улица към комплекса. 

По думите на кмета Костадин Язов, на инвеститора е издадено разрешение за временното затваряне  на част от ул. „Димитър Талев”  досами обекта, за да направят връзка за водопровод и канализация. Пешеходци, включително и малки деца, пресичат с риск да бъдат пометени от колите. 

2,4 млн. лева за ремонти на пътища и тротоари в "Източен"

Районната администрация в "Източен" е обявила поръчка на стойност 2,4 млн. лева с ДДС. Проектът е за ремонтни дейности и ново изграждане на тротоарни, алейни, паважни и асфалтови настилки на територията пловдивския район. Поръчката е от типа "рамков договор", което значи, че към момента няма точно зададени обекти, нито осигурено финансиране.

Забраниха  сватбите и купоните на открито в Кричим

Забраниха провеждането на сватби, семейни и други частни събирания на открито в Кричим. Това стана факт със заповед на кмета на общината Атанас Калчев, която влиза в сила от днес. С нея се преустановява издаването на разрешения за подобни събития. Калчев обяви решението си в социалните мрежи, като посочи и причината за него - зачестилите случаи на нарушаване на обществения ред при провеждането на подобни мероприятия. По думите му, те газят разпоредбите на Законите за защита от шума и за движение по пътищата, както и на общинската наредба за обществения ред.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?