Следвайте ни

Четете в "Марица": Таксито в Пловдив поскъпна

viber icon

Новата седмица ще ни донесе слънце, после дъжд, нов парламент., но...Всичко започва с новият брой на "Марица". Очаквайте го утре сутрин на сергиите, а ето и акцентите за загрявка:

 

Таксито в Пловдив поскъпна: Първоначалната такса скочи на 1.50 лева

 

Лев и половина вместо 99 стотинки ще плащаме за първоначална такса в пловдивските таксита. Голяма част от жълтите коли вече са с пренастроени и проверени от Държавната агенция за метрологичен и технически надзор апарати и залепени нови информационни стикери по стъклата.

Добрата новина е, че другите елементи в ценообразуването остават непроменени. Цената на километър пробег през деня е 0.82 лева, през нощта - 0.92 лв., а таксата за престой е 0.20 стотинки на минута.

 

„Изгоря“ още един търговец на цветни метали

 

Бизнесът с цветни метали явно „излиза от релси“. Само за 10 дни частен съдебен изпълнител се нацели във втори играч от бранша и обяви имота му за публична продан. След Димитър Бичев и фирмата му „Бутранзит 7“ ЕООД, към списъка с изпълнителни дела е включен и „Колор Метал Т“ ООД със съдружници Йордан Томов и Любомир Томов.

Търгът е насрочен за складовата им база с няколко сгради на бул. "Пещерско шосе“ 156-А . Първоначалната цена, от която ще стартира наддаването, е 768 760 лв., което е 80% от пазарната стойност.

 

Президентът Радев е победителят в изборите

 

твърди в интервю за "Марица"  Костадин Паскалев, едно от знаковите лица на БСП. Той не спестява солените си критики и към Корнелия Нинова, и към Бойко Борисов. 

 

Пловдив заслужава по-добре организирано летище 


Интервю с Тодор Иванджиков , един от най-добрите авиационни експерти в България. Той припомня, че от 1 януари 2021 г. са въведени правила за безопасно управление на дроновете. Във въздуха ще има все повече дронове, които ще обслужват различни сектори - полиция, общини, селско стопанство.

 

Сделка „кон за кокошка“ – пловдивчанин разменя стотинки за евро

Предприемчив пловдивчанин предлага в интернет сделка от типа "​кон за кокошка". Нашенецът е публикувал обява в различни групи в социалните мрежи, както и в няколко чуждестранни сайта за продажби като ebay, като предлага... български стотинки. 

Наредил е монети от 1 лв., 50 ст., 20 ст., 10 ст., 5 ст., 2 ст. и 1 ст. с обща стойност 1,88 лв. Дотук добре. В обявата обаче е написал, че не са в обращение, което в случая е невярно. Още по-фрапантното е цената, за която ги „разменя“ - 14,76 евро.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Може, може...

Може, може...

11.04.2021 | 20:48

НЕ ПОЛЗВАМ!

Отговори
2 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?