1553

Четете в "Марица": Таксито поскъпва с 10 стотинки на километър

Според прогнозите и утре в Пловдив ще духа студен вятър, но пък броят на  "Марица" ще е с горещи новини и темите. Ето някои от акцентите:

 


Протест затваря кръстовището на Брезовско шосе

Протест с искане да се ускори ремонтът на Брезовско шосе организират утре сутрин представителите на бизнеса и шофьори.  Те са уведомили Общината, откъдето предупреждават, че сутринта от  08:00 до 10:00 ч. кръстовището с бул. „Северен” ще бъде затворено.  Автобусите с номера 9 и 15 ще обикалят по бул. ”България” покрай Пожарната.

 

Таксито в Пловдив поскъпва с 10 стотинки на километър

Такситата в Пловдив вдигнаха тарифите. Голяма част от жълтите автомобили в Пловдив вече са с нови цени, а останалите в момента се претарифират. Колите с табелки в града ще взимат за един километър пробег с 10 стотинки повече. Вместо досегашните 0.99 лева за километър през деня ще плащаме 1.09 лева, а вместо 1.09 лева през нощта, ще броим по 1.19 лева.

 

Обявяват паветата в Баня за културно наследство

Съдбата и статутът на павираните улици и няколко други обекта в Баня предизвикват напрежение в града и общината. Причината е, че преди броени дни стана ясно, че центърът на град Баня, всички улици с паважна настилка от 20-те години на миналия век, паркът и някои прилежащи сгради и терени може да бъдат обявени за недвижимо културно наследство.

 

S-вahn в Пловдив! Супер! А кой ще държи лиценза му?

Градската железница е един от най-мащабните проекти за Пловдив и като такъв той ще донесе ползи за града във всички транспортни аспекти. В момента експерти работят по разработването на цялостна интермодална стратегия на града.

Това е единна транспортна схема на Пловдив и региона, интегрираща икономическите зони по ясен транспортно-логистичен модел.  Въпреки това обаче остава въпросът кой и как ще обслужва един бъдещ S-вahn в Пловдив?

 

Оцени новината

Оцени новината
4/5 от 1 оценки
4/5 от 1 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
...

...

28.03.2023 | 21:06

Отдавна не ползвам!

Отговори
5 0

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?