1553
Следвайте ни

Четете в "Марица": Такситата вдигат тарифите от понеделник

viber icon

Най-сигурният залог на света е, че уикенд броят на "Марица" няма да ви разочарова. Пъстър, остър, различен - той ще ви чака на пазара утре. Насладете му се пред почивните дни, има много за четене. Сега акцентите:

 

Такситата вдигат тарифите от понеделник

Такситата в Пловдив вдигат тарифите. Още от понеделник колите на големите фирми в града са си запазили час в Агенцията по метрология, където да се проконтролира промяната на касовите апарати.

Поскъпването, за радост на клиентите, е символично. Първоначалната такса от 1.50 лева става 1.65 лева, а минутата престой в задръстване вече ще се плаща по 25 ст. вместо досегашните 20 ст. Цената на километър през деня се вдига със 7 стотинки, от 0.82 лв. на 0.89 лева, а през нощта - от 0.92 лв. на 0.99 лева. Засега „такса повикване“ не се предвижда.

Браншът под тепетата обаче е разединен. Собствениците на таксиметрови фирми настояват вдигането на тарифите да е семпло, докато шофьорите смятат, че ще работят на загуба.

 

Пловдив дава две първи дами още в соца, чака се четвъртата.


Зад всеки успял мъж стои една силна жена, е казал великият Наполеон. Какви са дамите до българските президенти е пикантна, чак пиперлива тема. Особено предвид факта, че три първи дами в новата история на България са свързани с Пловдив и региона.  Кои са те и какво донесе присъствието им във властта - в съботната тема на в. "Марица".


Чистият въздух не е за бедни - коментар на Руси Чернев

Пет дни световните лидери се занимаваха с проблемите на въздуха и климата. Пети ден в Пловдив не се диша в мъглата.
От срещата в Глазгоу не произлезе почти нищо, както и от усилията на Община Пловдив да се справи с фините прахови частици.

 

Като видях Мария, изчезнаха ми  думите

 - толкова  красива жена! И още признания от кмета на район "Централен" Георги Стаменов  за любовта, семейния живот и как се гледат и възпитават три деца.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Ivan zavet80g albe11g.,

Ivan zavet80g albe11g.,

05.11.2021 | 22:18

Areee sfqqt,.️‍ಠωಠಠ∀ಠಠᴥಠ(⌐■-■)ಠᴥಠ¯\_ಠ_ಠ_/¯(눈‸눈)ಠಿ_ಠಿ✌️✌️✌️✋️‍‍‍‍‍❤️‍️️☔☔☔️️️⛲⛲⛱️⛱️️️️️️

Отговори
1 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?